banner102

Kabahasanoğlu'ndan Öğrencilerine Seminer

Açıldığı günden beri başarısını her geçen gün artırarak devam ettiren Solaklı Anadolu Lisesi Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu tarafından ziyaret edildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
21 Kasım 2015 Cumartesi 17:37
Kabahasanoğlu'ndan Öğrencilerine Seminer

İdris Kabahasanoğlu hem üniversite sınavına girecek 12.sınıf öğrencilerinin moral ve motivasyonunu artırmak hem de diğer öğrencilerin sorunlarını dinlemek, onlara tavsiyelerde bulunmak için öğrencilerle akşam etüdünde bir araya geldi. Öğrencilerle tek tek ilgilenen Kabahasanoğlu onlara; “ Sevgili öğrenciler, sizler aileniz için de bizim için de çok değerlisiniz. Çünkü siz bu ülkenin zenginliğisiniz, bu ülkenin yarınlarısınız. Onun için hiç birinizin kaybolmasını istemiyoruz. Bütün gayretimiz bunun içindir. Gerek fiziksel ortamınız gerek öğretmenleriniz gerekse diğer personeliniz sizlerin başarılı olmanız için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyor. Gecenin bu saatinde onların ve bizim burada olmamızın tek gayesi vardır o da sizlerin daha başarılı olmanız içindir. Başarıya inanmak ve çalışmak sizi hedefinize ulaştıracak iki önemli şarttır.  Sevgili gençler, başarılı olmak hedef olsa da asıl hedef iyi insan olabilmektir. İyi insan olamadıktan sonra yüksek mevkilerde olmanın size ve ülkenize faydası olamayacaktır. Sizler umudumuzsunuz bu umudu boşa çıkarmayın.  Burada hem okul ortamının hem de yurt ortamı özel okuldan farkı yoktur, fazlası vardır eksiği yoktur. Bu nimetin şükrünü ifa edin. Ailelerinizin, öğretmenlerinizin, bizlerin hepimizin beklentisi budur. Rabbim bu yolda yar ve yardımcınız olsun” İfadelerini kulandı.

12. sınıf öğrencilerinden sonra diğer sınıf öğrencilerini de ziyaret eden İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu onlarla da sohbet ederek başarılar diledi. Daha sonra 9. Sınıf öğrencilerine “Değerler Eğitimi” konulu seminer veren Kabahasanoğlu öğrencilere şunları söyledi;  Sevgili gençler,  “ Gençlik nedir?  Gençlik sadece yaşla ifade edilebilen bir şey midir? Gençliği sadece yaş olarak ifade edersek gençliği tam olarak ifade etmiş olamayız. Çünkü yaş olarak ifade etsek Hz. Nuh’un nesli için kriterimiz kaç yaşı ifade eder?  O anlamda gençlik; İnançları ve idealleri uğrunda fedakârlık yapabilmektir.  Bu tanıma göre 92 yaşında Peygamberimizin müjdesine nail olmak için İstanbul’un fethi için yola çıkan Ebu Eyyüb el Ensari de bir gençtir. Gençlik bir milletin zenginliğidir. Milli ve manevi değerlere bağlı, ülkesinin geleceğini kendi geleceğinin üstünde gören, geçmişle geleceğin bağını kuran bir gençliktir millet için zengin gençlik. Biz böyle bir gençlik istiyoruz. Geçmişiyle barışık, geçmişine küfretmeyen bir gençlik istiyoruz. Fatih’in, Yavuz’un, Kanuni’nin, Atatürk’ün yolundan giden gençlik istiyoruz. Necip Fazıl Kısakürek’in;  ‘ Kim var’ diye seslenince sağına soluna bakmadan, fert fert ben varım cevabını verici, her ferdi benim olmadığım yerde kimse yoktur duygusuna sahip bir dava ahlakını pırıldatıcı bir gençlik’  istiyoruz.” diyerek sözlerine son verdi.

Soru cevap kısmında seminere katılan okulun velilerinden ve  hayırseverliğiyle tanınan Oflu iş adamı Musa Gözütok da öğrenciler kısa bir konuşma yaptı. Gözütok konuşmasında; ” Hepiniz zeki öğrencilersiniz buraya gelmenizden ve gözlerinizdeki ışıktan belli oluyor. Size tavsiyem hedefinizi şimdiden belirleyin. Bunu belirlersiniz onun uğrunda çalışırsınız ve başarılı olursunuz. Aksini yaparsanız  iş işten geçer de farkına varamazsınız.” diyerek düşüncelerini ifade etti. Seminer sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu pansiyonda bulunan diğer öğrencileri de ziyaret ederek başarılar dileyerek okuldan ayrıldı.

Son Güncelleme: 22.11.2015 02:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90