banner102

OF HEM Yıl Sonu Karma Sergisi

Of Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce 2013-2014 Eğitim-Öğretim yılı ilçemiz merkez ve mahallelerinde açılan mesleki sosyal ve kültürel kursların yıl sonu kama sergisi Of Sahil Günbatımı Tesislerinde gerçekleştirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Mayıs 2014 Perşembe 00:58
OF HEM Yıl Sonu Karma Sergisi
Saygı Duruşu ve İstiklal marşı ile başlayan program, Halk Eğitim Merkezi Halk oyunları gösterisi ile devam etti. Daha sonra sırasıyla Of Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Dunay, Halk Eğitim Başkanı Mustafa Çağlayan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ve Of Kaymakamı Eren Arslan'ın konuşmalarıyla devam etti.

Açılış konuşmasını yapan Of Halk Eğitim Müdürü Ahmet Dunay, Halk Eğitim Merkezi olarak yıl boyu yaptıkları faaliyetlerden bahsederek, gelecek dönem daha başarılı çalışmalara imza atacaklarını söyledi. Dunay, özveri ile çalışan bütün kursiyerlere ve onları eğiten eğitmenler ile programa katılanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Halk Eğitim Başkanı Mustafa Çağlayan'ın yaptığı konuşmada, Of Halk Eğitim Müdürü Ahmet Dunay'ın ildeki müdürler arasında en fazla tecrübeye sahip olan bir kişi olduğunu söyledi. Çağlayan, verilen eğitimler konusunda özellikle velilerin daha duyarlı olmalarını isteyerek, sergide emeği geçen herkese teşekkür etti.

Özellikle Müslüman olan bir toplumun eğitimden uzak olma gibi bir lüksünün olmadığını söyleyen Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, "İlim yuvası olan ve maneviyatı ile ün yapmış bir ilçemizin bu tür eğitimlerden uzak durması düşünülemez. Bunun için özellikle Halk Eğitim bünyesinde verilen eğitimlere halkımız daha fazla duyarlı olması gerekiyor." diyerek bu konuda her türlü desteği de vereceklerini söyledi.

Bir ülkenin kadınları eğitimli ve güçlü ise o ülke ancak başarılı olabilir diye iddia eden Of Kaymakamı Eren Arslan, "Ülkemiz de kadınlara verilen değer, toplumsal statüsünün yükseltilmesi anlamında, her zaman imrenerek baktığımız! batının da önüne geçmiştir. Fakat bunların hayata geçirilmesi noktasında eksikliklerimiz var. İnşAllah bu ve benzeri etkinlikler, kurslar ve seminerler ile bunların içerisinde yer alan kadınlarımızın aktif rolü ile, ülkemizin geleceği daha aydınlık ve yaşanılabilir olacaktır." diyerek, bu etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmaların ardından keman, gitar, kemençe ve bağlama kurslarına devam eden kursiyerlerin kısa etkinliklerinin ardından çeşitli eğitim dallarında başarılı olan öğrencilere temsili belgeler takdim edildi.

Programın son bölümünde ise açılış kurdelesi kesilerek sergilenen ürünler incelendi ve el emeği ürünler hakkında emek sahiplerinden bilgiler aldılar.

Halk Eğitim Sergisine, konuşmacıların yanı sıra, Of Milli Eğitim Müdürü Şaban Şahin, Şube Müdürü Adem Gündüz, MHP Of İlçe Başkanı Mehmet Hacıkerimoğlu, Mülk amirleri, okul Müdürleri, öğretmenler, siyasi ve sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 08.05.2014 01:18
Anahtar Kelimeler:
Eren Arslan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90