banner102

OFHEM'den Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

OFHEM'den Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
26 Nisan 2014 Cumartesi 20:29
OFHEM'den Kadınlar İçin Mesleki Eğitim Projesi

 Of Halk Eğitim Merkezinde gerçekleştirilen sabah kahvaltısı programında bir araya gelen Of Basın Mensuplarına Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Milli Eğitim Şube Müdürü Adem Gündüz ve Of Halk Eğitim Müdürü Ahmet Dunay konu hakkında bilgilendirmede bulundular.

Kahvaltı öncesi kısa açıklama yapan Of Kaymakamı Eren Arslan, herhangi bir sebeple okuyamamış kadınların bu proje sayesinde okuma ve bir meslek edinme imkanını elde edeceklerini ifade ederek, "Her yönüyle kadının kendini toplumda daha güçlü, daha mutlu ve bir şeyleri başarma duygusunu yaşama anlamında önemli bir projedir. Bu anlamda bu proje için önemli sayıda başvuranlar oldu. Fakat biz bunun daha da artması için basının önemli rolünün olduğunu düşünüyoruz. Bunun için burada bir araya geldik ve sizlerle bu projeyi paylaştık. "dedi.

Bu konuda ekonomik durumu iyi olmayıp kayıp yaptıramayanlar olursa onları da kendilerinin karşılayacağını söyleyen Kaymakam Arslan,  " Maddi olarak kimse tereddüt edip başvurusunu aksatmasın. Çünkü Türkiye'de belli bir yaşın üzerindeki insanlarımız okur yazar değil. Kendi derdini anlatacak, hayatını ikame ettirecek derecede eğitimi olmayan büyük oradan insanımız var.  Bunun için bu proje geliştirildi. "diye ifade etti.

Hazırlanan proje kapsamında dağıtılan el broşürlerinde verilen bilgilerde, kadınların;

Kendilerini daha iyi ifade edebilecekleri, Kalkınma sürecine daha fazla katkı ve katılım sağlayabilecekleri, İş gücü piyasasının ihtiyacı olan bilgi ve beceriye sahip olacakları, Toplumsal yaşama daha fazla dahil olacakları ve Mesleki, ekonomik ve sosyal yönden daha çok güçlenecekleri söyleniyor.

Bu proje kapsamında Mesleki Açık Öğretim Lisesine kayıt olmak isteyenler, sağlık durumu öğrenim görmek istediği meslek eğitimine uygun olanlarda;

- İlköğretim okulu/ortaokul mezunu  olanlar,
- Ortaöğretim düzeyindeki okullardan tasdikname alarak ayrılanlar,
- Ortaöğretim düzeyindeki okullardan mezun olanlar (Lise diplomalı)
- Denklik belgelerinde belirtilen öğretim düzeylerinin yukarıdaki şartlardan birini taşıması durumunda, yurt dışında öğrenim görmüş olanlar,
 - Bir Yüksek öğrenim kurumundan ayrılanlar veya mezun olanlar,
Kayıt yaptırabilirler.

Not: Kayıtlar için Of Halk Eğitim Merkezine Başvurabilirsiniz.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 26.04.2014 21:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90