banner102

Of’ta İstiklal Marşının kabulünün 95. yılı coşkuyla kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 95.yılı Of’ta Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesinde düzenlenen programla kutlandı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Mart 2016 Çarşamba 13:09
Of’ta İstiklal Marşının kabulünün 95. yılı coşkuyla kutlandı

 Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu yaptı. Ardında öğrenciler Akif’ten şiirleri okudular. Şiirlerin okunmasından sonra öğrencilerin hazırlamış olduğu İstiklal Marşı’nın yazılış hikâyesini anlatan tiyatro sahnelendi.

Tiyatro oyunundan sonra İstiklal Marşı’nı güzel okuma yarışmasına geçildi. Yarışma; ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere üç kategoride gerçekleştirildi. İlkokullarda 1.olan Kireçli Dursun Dumangöz İlkokulundan Meryem Terzioğlu’na ödülünü Of Kaymakamı Eren Arslan, 2.olan Eskipazar İlkokulundan Zeynep Hacımustafaoğlu’na Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, 3.olan Cumapazarı İlkokulundan Sevdenehar Cerrah’a Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ödüllerini takdim etti. Yarışmaya katılanlara Of İçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu tarafında M.Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabı hediye edildi.

Ortaokul öğrenciler arasında yapılan yarışmada Bölümlü M.Akif Ersoy Ortaokulundan 1.olan Erhan Altuncu, 2.olan İmam hatip Ortaokulundan Hüdanur Cevahiroğlu  Cumapazarı Ortaokulundan 3.olan Gülsüm Öztürk’e ödülleri Of İçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılanlara Ali Yeşilyurt Çok Programlı Lisesi Tarih Öğretmeni İmamettin Hanlıoğlu M.Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabını takdim etti.

Liseler kategorisinde Solaklı Anadolu Lisesinden 1.olan Ahmet Emin Zengin, Of İmama Hatip Lisesinden 2.olan Elifnur Kazan Taşhan Mesleki Teknik Anadolu Lisesinden 3.olan Hamide Gündüz’e ödülleri Of İçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu tarafından takdim edildi. Yarışmaya katılanlara Of İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Numan Turan tarafından M.Akif Ersoy’un “Safahat” adlı kitabı hediye edildi.

Ödül töreninden sonra Of İçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu bir teşekkür konuşması yaptı. Kabahasanoğlu; "İstiklal Marşının kabulünün 95.yılı kutlama programını hazırlayan Ali Yeşilyurt Çok Programlı Anadolu Lisesi okul idaresini, öğrencileri hazırlayan öğretmenlerini ve velilerini tebrik ediyorum. İstiklal Marşı’nı güzel okuyan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Millet olarak zor günler yaşıyoruz. Dün akşam Ankara’da milletimize karşı yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Ölenlere Allahtan rahmet, kalanlara acil şifalar diliyorum. Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyacımız olduğu zamanları yaşıyoruz. Bugünlerden ancak birlik ve beraberlik içinde aydınlığa çıkabiliriz. Akif’in dediği gibi Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazmasın.” diyerek düşüncelerini ifade etti.

Kutlamaya Of Kaymakamı Eren Arslan, Of Garnizon Komutanı Üsteğmen Onur Yakan, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğu, Of İçe Milli Eğitim Müdürümü İdris Kabahasanoğlu, daire amirleri, okul müdürleri, veliler ve öğrenciler katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 16.03.2016 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90