banner102

Of’ta Kivi Hasadı Zamanı

Of’ta tarımsal ürün olarak Çay üretiminin yanında en önemli ek gelir kaynaklarından biri olan kivi üretiminin hasadına başlandı.

21 Kasım 2013 Perşembe 14:40
Of’ta Kivi Hasadı Zamanı
350 dönem arazi üzerine yapılan Kivi hasadı çalışmaları yerinde görmek üzere Gıda ve Tarım İlçe Müdürü Hüseyin Keleş ile birlikte Kivi Tasnifleme ve Soğuk Hava Deposunu ziyaret eden Of Kaymakamı Eren Arslan, Üreticiler Birliği Başkanı Metin Türkaydın’dan rekolte hakkında bilgiler aldı.

Bir üretici olarak Kaymakamın ziyaretinden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Metin Türkaydın, kivi üretiminde rekoltenin belirlenmesinde en önemli kriterlerden biri olan, iklimsel özelliklerin bu yıl kivi üretimini önemli oranda etkilediğini belirtti.

Çay ürünümüzün yanında vatandaşımıza ek gelir olarak önemli bir katkı sağlayan Kivi meyvesi üretiminde de son zamanlarda önemli artışlar yaşandığını belirten Of Kaymakamı Eren Arslan: “ Kasım ayı içerisinde toplanan kivi ürününün rekoltesinin bu yıl 300 ton civarında gerçekleşmesini beklemekteyiz. Birliğimize kayıtlı 223 üreticimiz tarafından önemli bir tarımsal faaliyeti gerçekleştirmekteyiz. Bu sayıyı daha yukarılara çıkarmak ve meyve üretiminin rekoltesini arttırmak için hasat sonrası yetkili kurumlarımız ve çiftçilerimizle bir takım değerlendirme bulunacaklarını” söyledi.

Son Güncelleme: 21.11.2013 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90