banner102

Of'tan hacca kaç hacı adayı gidecek?

Of İlçe Müftülüğü hacı adaylarına seminer verdi.

21 Haziran 2013 Cuma 09:55
Of'tan hacca kaç hacı adayı gidecek?

2013 yılında hac farizasını yerine getirecek olan hacı adaylarına Of Müftülüğü tarafından eğitim seminerleri düzenlendi.

Of Müftülüğü tarafından açılan Hacı adaylarına yönelik eğitim semineri Of Çarşıbaşı büyük cami altındaki salonda yapıldı. Pazartesi günü başlayan hacı adaylarına yönelik eğitim semineri dört devam etti ve bugün sona erdi. Seminerin ilk gününde Of Müftüsü Recep Onat, Hacı adaylarına “İbadet Bilinci ve Hac İbadeti” konusunda bilgiler verirken, Trabzon il müftü yardımcısı Hasan Güneş, “Yolculuğa çıkmadan önce maddi ve manevi hazırlık” konusunda sunum yaptı. 
Seminerin 2.gününde Trabzon il merkez uzman vaizi Mehmet Ali Topal “Hac ibadetinin gereği olarak bir arada yaşama bilinci” konusunda, Hayrat ilçe müftüsü Hayrettin Kılıçbay, “Genel olarak hac menasiki/görevleri ve bunların hikmetleri” konusunda bilgiler verdi. 
Seminerin 3.gününde Trabzon il vaizi Nuray Özben, “ Kadınlara özgü konular” hakkında bilgi paylaşımı yaparken, Of ilçe vaizi Hüseyin Güven “Umre ibadetinde yapılması gereken konular” hakkında bilgiler verdi.
Seminerin 4. Ve son günün de Sürmene ilçe müftüsü Abdülcelil Çakar “Hz. Peygamber (SAV) mescidi nebevi ve medine” konusunda hacı adaylarına seminer verdi.
Of ilçemizden 2013 yılında kutsal topraklara gidecek olan 44 hacı adayı bulunmaktadır. Ülkemizden bu yıl ilk hac kafilesi 12 Eylül de, son hac kafilesi 10 Ekim 2013 tarihinde kutsal topraklara gidecek olup, dönüşler 18 Ekim ila 10 Kasım 2013 tarihleri arasında tamamlanacaktır. 

Son Güncelleme: 21.06.2013 09:57
Anahtar Kelimeler:
OfHac SemineriHacı Adayı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90