banner102

Öğrencilere "Dilini TemizTut Ailene Sahip Çık"konferansı

Of’ta yürütülen 'Dilini Temiz Tut - Ailene Sahip Çık' projesi çeşitli etkinliklerle devam ettiriliyor. Proje kapsamında Of İmam Hatip öğrencilerine ilahiyatçı emekli öğretmen İsmail Toprak tarafından konferans verildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
05 Nisan 2016 Salı 16:44
Öğrencilere

 Konferans İsmail Toprak hocanın Kuranı Kerim ve Türkçe açıklamasını okuyarak başladı.

Toprak konuşmasında, ”Dilini Temiz Tut- Ailene Sahip Çık projesi  gibi çok hayırlı bir proje başlatmışsınız. Bundan dolayı projede emeği olan bütün kardeşlerimi tebrik ediyorum."dedi.

Konuşmasına Ayet ve Hadislerle devam eden Toprak konuyla ilgili şunları söyledi:

"Peygamberimiz  (sav)buyuruyor ki; iki şeyin garantisini bana verin ben de size cennetin garantisini vereyim. Bunlar diline ve cinselliğine sahip çıkmaktır. Allah latiftir. İnsanın da kaba olmasını değil yumuşak huylu olmasını istiyor. Allah bize merhametle muamele ediyor. Allah bizi ezmiyor. Allah insanın şahsına, kişiliğine bir şey demiyor işlediği günahadır kızması. 

Firavun’ un adı Haman’dır. Firavunluk onun sıfatıdır. Firavunluk, Karunluk yaptığı isyanlardır. Yasaklar bunlaradır. En büyük yatırım dürüstlüğe yatırımdır. En büyük meziyet dürüst olmaktır. Dilimizi güzel sözlere alıştırmamız gerekir. Onun için hep güzel şeyler konuşmalıyız. İnsanın içinde ne varsa kızdığı anda o dışarı çıkıyor.

İnsanlık Adem (as) ailesidir. İman etmemiş insanlar bu ailenin kayıp çocuklarıdır. Muhtaç olana, mahrum olana yetim denir. Bazı insanlar da imanın, Allah’ın, namazın, ahlakın yetimleridirler. Bütün ümmeti Muhammed iman ailesidir. İslam iman kardeşliğine önem veriyor.”

Konferans bitiminde İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ilahiyatçı emekli öğretmen İsmail Toprak’a teşekkür plaketi takdim etti.

Son Güncelleme: 05.04.2016 16:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90