banner102

Yıldız: “Biz Günübirlik Olayların Adamı Değiliz“

Anadolu Gençlik Of Temsilciliğinin düzenlediği programda konuşan Sosyal Doku Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı ve Milli Gazete Yazarı Nurettin Yıldız, "Bizim görevimiz matem tutmak değil, mücadele etmektir." dedi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Şubat 2014 Perşembe 12:00
Of Belediye Konferans Salonunda gerçekleşen konferans, Zehra Hatun Kur'an Kursu Öğrencisi Muhammet Erkam Gür'ün okuduğu Kur'an-ı Kerim Tilaveti ile başladı. Ardından Anadolu Gençlik Of Temsilcisi Hasan İnan gündeme ilişkin kısa bir selamlama konuşması yaptı.

Açılış konuşmasının ardından Sosyal Doku Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Nurettin Yıldız, yaklaşık bir saatlik bir sohbet yaptı.

MÜSLÜMANLARIN DÜŞMANI İBLİSTİR

Müslümanların düşmanı İblis olduğunu söyleyen Yıldız,  "Müslümanlar olarak yaşanan olaylardan sadece ders almamız gerekiyor. Yoksa olayları gereksiz yere gündem yaparak onlarla zaman ayırmak bizim işimiz değildir. Çünkü bizim görevimiz var ve bunun için de boş zamanımız, hatta yeterli zamanımız dahi yoktur. Biz yeryüzüne Hak hakim olsun diye mücadele etmeliyiz. Yoksa ölülerin arkasından matem tutup zamanımızı harcarsak, yapmamız gereken işleri aksatmış oluruz." diyerek zamanın değerine işaret etti.

EBUBEKLİR OLMAK VARKEN NEDEN SEVAPLARINI SAYAYIM!

Hz. Ebubekir olmak varken neden Ebubekir'in sevaplarını sayayım diyen Yıldız, "Namaz farz, Zekat Farz, Hac Farz da Hz. Ebubekir'in sevaplarını saymak farz mı? Elbette değil, fakat Ebubekir gibi olmak, hatta onunla yarışmak ve geçmeye çalışmak vardır." diyen Yıldız, önemli şahsiyetlerin yaptıklarını saymak veya onları övmek bizim işimiz değildir diyerek, işimizin o şahsiyetlerin peşinden gitmek olduğunu söyledi. Yıldız, "Peşinden gitmek zor olunca, giden ne güzeldi, gelse ne güzel olurdu diye şiir yazarız" diyerek ah-vah çekmenin Müslüman'ın görevi olmadığına vurgu yaptı.

'Her yıl koca devlet Resulüllah'ın (S.A.V.)dendi, fakat kutlu doğum yapmadılar' diyen Yıldız, "Onların kutlamaları Fetihlerle oluyordu. Bizim gibi matem tutup çok değerli zamanlarımızı ahlayarak geçirerek değil. Çünkü onların kaybedecek zamanları yoktu." dedi. Yıldız, "Hiçbir Yahudi güç bu ümmeti bitiremez. Bu ümmeti bitirirse, ümmetin kim olduğunu anlayamayan, ümmeti camiden ibaret zanneden küçük Müslüman bitirir. Çünkü o camiye kapanır, bakkal da meyhaneye döner, meyhanenin bulunduğu şehre de Allah (cc) rahmet etmez. O camide ağlar durur ama onun ağladığına Melekler ağlamaz. Kendi kendine kanser hastası gibi ağlar durur o. Halbuki her yer cami olmalıydı. Camide Allah'u ekber dendiği gibi bakkalda da Allah en büyük olmalıydı." diye ifade etti.

FAZİCİ BANKANIN OLDUĞU MAHALLEDE EVLER KİRAYA VERİLİR Mİ?

Faiz konusuna da değinen Yıldız, "Müminler bir miktar para verip kontrat yapsa ve kısa bir zaman sonra aldığı evin etrafında faizci banka olduğunu öğrenerek ev sahibi arasa ve kendisine dese ki "Kardeşim kontratını geri alır mısın, senin mahallende faizci banka varmış ben bu mahallede oturamam" diyerek evden ayrılsa... Bu tür olaylar sıklaşsa ve bunu mütahitler duysa, hangi mütahit evini veya işyerini faizci bir bankanın olduğu yerde kiraya verebilir? Elbette kimse veremez." diyerek İslam'ın bu şekilde büyüyeceğini ifade etti.

Yıldız konuşmasının devamında bu gün ki Müslümanların yapması gerektiği halde yapmadıklarına dikkat çekerek bu konuda çeşitli örnekler verip sohbetini tamamladı.

Belediye Konferan salonunun koltuklarının yetersiz kaldığı konferansa Saadet Partisi Of Belediye Başkan Adayı İrfan Sara, Çaykara Belediye Başkan Adayı İbrahim Öner, Hayrat Belediye Başkan Adayı Behram Yıldız, siyasi parti ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 13.02.2014 14:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ömer kücükakayüz 2014-02-17 13:09:22

önemli sahsiyetleri örnek almak ve takip etmek sözü güzel fakat hz ebu bekiri gecmek kelimesi tamamen safsata ve bos bir kelam bu adam zaten alim degil bunlari kim getirtip konusturuyor anlamiyorum.
peygamber efendimiz sallalhu aleyhi vesellem:günes peygamberlerden sonra hz ebu bekirden daha faziletli kimsenin üzerine dogmamistir, sen gecmekten bahsediyorsun.yazik yazik cehalet ala vezni rezalet

Avatar
molla @ömer kücükakayüz 2014-02-17 14:47:10

sanırım işin kolaycılığına kaçan ve örnek şahiyetleri takip etmek yerine sadece onların övgü dolu işlerini anlatıp duranlara eleştiri yapmış.

banner90