banner102

13 Cemâzil-Evvel 1437 (22 Şubat 2016 Pazartesi)

Bugün günlerden Müslümanların takvimi olan hicri takvime göre 13 Cemâzil-Evvel 1437, miladi takvime göre ise 22 Şubat 2016 Pazartesi günü. Of İlçesi bu güne yağmur ile başladı. Isı derecesi ilçemizde 4 ile 7 derece arasında değişiyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
22 Şubat 2016 Pazartesi 06:36
13 Cemâzil-Evvel 1437 (22 Şubat 2016 Pazartesi)

 Haftanın ilk günü olması hasebiyle sabahın ilk ışıklarıyla ilçede canlanma kendisini gösterdi. Gerek eğitim-öğretim camiasının hareketliliği, gerekse memur ile esnaf kesiminin hareketliliği diğer günlere göre gözle görülür derecesinde farkını hissettiriyor.

Bugünün en önemli olayı; Süleyman Şah Türbesinin terör tehdidi ile farklı yere (Terör örgütü YPG kontrolünün olduğu bir yer) taşınması. Detaylı bilgiyi haberimizin en alt kısmında görebilirsiniz..

***

Bir köyün aynı binada toplandığı bu zamanda, kapı komşumuzdan habersiz, derdi ile dertlenmeyen, eza ve cefasından korkan, yardıma muhtaç olduğu halde görmeyen bir toplum haline geldik. Hangi sese kulak vereceğimizi idrak edemediğimiz için bu hale geldik. Kapı komşusunun derdi ile dertlenmeyen bir toplum ülke olarak ta aynı sıkıntı ile karı karşıya gelmez mi? Elbette gelecektir ki bugün ülke olarak bir tane sağlam güvenebildiğimiz Müslüman komşumuz kaldı mı? Maalesef hayır.. Bunun tek bir sebebi vardır, o da kulak vereceğimiz sesin HAK değil batıl oluşudur!

İmtihan için geldiğimiz bu dünyada huzur ve saadet istiyorsak yaşantımızın her alanında İlahi sese kulak vermek zorundayız. Bakınız komşulukla ilgili Yüce Rabbimiz bizi Nisa Suresi 36. Ayet-i Celilesinde şöyle uyarıyor:

"Allah'a ibadet edin ve O'na hiçbir şeyi ortak koşmayın. Sonra anaya, babaya, akrabaya, yetimlere, yoksullara, yakın ve uzak komşulara, arkadaşa, yolda kalanlara, sahip olduğunuz kölelere iyilik edin. Şüphesiz Allah, kibirlenen ve övünen kimseyi sevmez."

HADİS-İ ŞERİF

Müslümanlar olarak gerek fert, gerek cemaat ve gerekse devlet bazında komşuluk ilişkilerimizde Hakkı değil de batılı örnek alıp yaşam sürdüğümüz için huzur ve saadete ulaşamıyoruz.  Dünyada bulamadığımız huzuru maalesef ahirette de bulamayacağımızı Sevgili Peygamberimiz (Sallallahu Aleyhi Vesellem) haber veriyor

Hz. Ebû Hüreyre (radıyallâhu anh) anlatıyor: Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm)  buyurdular ki:
"Komşusu, zararlarından emin olmayan kimse cennete giremez."
[Buhârî, Edeb 29; Müslim, İman 73]

***

Tarihte bugün yaşanan bazı önemli olaylara Of'un Nabzı farkıyla bakın:

22 Şubat 1819 Tarihinde, İspanya, Florida'yı Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) 5 milyon dolara sattı.

22 Şubat 1889 Tarihinde, ABD Başkanı Grover Cleveland, Kuzey Dakota, Güney Dakota, Montana ve Washington'ın ABD eyaletlerine katıldığını açıklayan kanunu imzaladı.

22 Şubat 1933 Tarihinde, Yataklı ve yemekli vagonları bulunan Fransız demiryolu işletmesi Vagon-Li (Wagons-Lits) şirketinde, 22 Şubat 1933 tarihinde Belçikalı müdür Jannoni, telefonda Türkçe konuşan memur Naci Bey'e şirketin resmi dilinin Fransızca olduğunu bildirerek, 25 kuruş para cezası ve 15 gün işten uzaklaştırma cezası verdi. Bu olay tarihe Vagon-Li olayı olarak geçti.

22 Şubat 1944 Tarihinde, Katil ABD savaş uçakları, Hollanda kentleri olan Nijmegen, Arnhem, Enschede ve Deventer'i sözde yanlışlıkla bombaladı; sadece Nijmegen'de 800 kişi öldü.

22 Şubat 1950 Tarihinde, Yüksek Seçim Kurulu kuruldu.

22 Şubat 1962 Tarihinde, Ankara'da Harp Okulu Komutanı Albay Talat Aydemir ve arkadaşları, hükümet darbesi yapmak istediler, ancak kalkışma bastırıldı, katılan subaylar emekliye sevk edildi. Bazı üst rütbeli subayların görev yerleri değiştirildi. Hükümet, verdiği söz doğrultusunda darbecileri 30 Nisan'da affetti. (26. Türkiye Cumhuriyeti Hükûmeti 27 Mayıs Darbesi'nin ardından düzenlenen 1961 seçiminin ertesinde kurulan ilk hükümettir. İsmet İnönü'nün başkanlığında Cumhuriyet Halk Partisi ile Adalet Partisi arasında bir koalisyon hükümeti olarak kuruldu.)

22 Şubat 1973 Tarihinde, Katil, cani terörist İsrail jetleri Libya yolcu uçağına ateş açtı; 74 kişi öldü.

22 Şubat 1980 Tarihinde, Afganistan'ın başkenti Kâbil'de Sovyet karşıtı ayaklanmalar üzerine sıkıyönetim ilan edildi.

22 Şubat 1980 Tarihinde, Danıştay polis memurlarının örgütü Pol-Der'le ilgili kapatma kararını durdurdu. Danıştay dernek kapatma ve yasaklama kararını idarenin alamayacağını belirtti.

22 Şubat 1986 Tarihinde, 12 Eylül sonrasının ilk büyük mitingi İzmir'de yapıldı. Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş) tarafından düzenlenen mitinge 50 bin işçi katıldı.

22 Şubat 1988 Tarihinde, Adalet Bakanı Oltan Sungurlu, cezaevlerinde tek tip elbise giyinme zorunluluğunun kalktığını söyledi.

22 Şubat 1991 Tarihinde, Irak kuvvetleri, Kuveyt'teki petrol bölgelerini ateşe verdi.

22 Şubat 2000 Tarihinde, Diyarbakır'da olay çıkardığı gerekçesiyle yargılanan İtalyan gazeteci Dino Giovanni Frisullo ifade vermek için geldiği Türkiye'ye alınmayarak sınır dışı edildi.

22 Şubat 2013 Tarihinde, Ünlü iş adamı, akademisyen, İhlas Holding'in kurucusu ve ilk başkanı Enver Ören beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti.

22 Şubat 2015 Tarihinde, Türkiye sınırları dışındaki tek Türk toprağı olan Suriye içindeki Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi yapılan bir operasyon ile Suriye'nin Halep ili Kobani (Ayn el-Arap) ilçesi  Eşmesi köyüne nakledildi.  
Dikkat Ediniz! (İŞİD Terör örgütünün tehdidi ile bulunduğu yerden kaldırılan Süleyman Şah Saygı Karakolu ve Türbesi'nin aktarıldığı yeni yer olan  Halep ili Kobani (Ayn el-Arap) ilçesi  terör örgütü YPG'nin kontrolünde olan bir yer.) Ayrıca dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan 25 Mart 2014'te Süleyman Şah Türbesi'ne yönelik tehdit ile ilgili soruya: "Böyle bir yanlışlık olacak olursa gereği neyse yapılacaktır. Bu topraklar bizim toprağımızdır. Bu topraklarda yapılacak bir saldırı aynen Türkiye'ye yapılmış bir saldırıdır." demişti! Bu olayın basite alınmayarak detaylı incelenmesi gereken bir olay olduğunu bilmenizi isteriz!!

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 22.02.2016 08:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90