banner102

THK uçak üretecek

THK Genel Başkanı Yıldırım, "2014'den itibaren uçak üretmeye başlayacağız" dedi.

05 Haziran 2012 Salı 16:44
THK uçak üretecek

Türk Hava Kurumu (THK) Genel BaşŸkanı Osman Yıldırım, THK Trakya Bölge BaşŸkanları toplantısı için geldiğŸi ܇orlu'da düzenlediğŸi basın toplantısında, Türkiye'deki pilot eksikliğŸini karşŸılamak için İstanbul, İzmir ve Ankara'da uçuşŸ okulları kurduklarını anımsattı.
Türk Hava Kurumu'nun 2 yıl sonra uçak üretmeye başŸlayacağŸını vurgulayan Yıldırım, ''Ankara'da THK uçak fabrikası faaliyete geçti. 2014 yılından itibaren uçak üretmeye başŸlayacağŸız ve ürettiğŸimiz uçaklarla da Türkiye'nin havacılığŸına hizmet vereceğŸiz. BaşŸlangıçta 2 ve 4 kişŸilik küçük uçaklarla bu üretimi yapacağŸız. Takiben de bunu 20 kişŸilik ve 40 kişŸilik olmak üzere gelişŸtirerek ülkemizin ihtiyacı olan özellikle şŸehirlerarası ulaşŸımda kullanılacak uçakları, Türk Hava Kurumu uçak fabrikası üreterek halkımızın, devletimizin ve milletimizin hizmetine sunacağŸız'' diye konuşŸtu.

 

AA

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90