banner102

Akıl ve zeka oyunları bu yıl da heyecanlı ve çekişmeli geçti

Of’ta geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl5.si yapılan "Akıl ve Zeka Oyunları" bu yıl da büyük heyecan ve çekişmeye sahne oldu.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
06 Nisan 2023 Perşembe 17:56
Akıl ve zeka oyunları bu yıl da heyecanlı ve çekişmeli geçti

İlkokul, ortaokullar arası akıl oyunlarında okullarda kendi aralarında yarışmalar yapıp okul birincileri ilçe şampiyonluğu için çekişmeli müsabakalar ortaya koydular. Of İlçe finalleri okullarında yapılan elemelerde birinci olan öğrenciler için Şehit Öğretmen Ali Bulut İlkokulunda yapıldı. Konferans salonunda yapılan ödül töreninde ilk olarak Oyunların Koordinatörlüğünü yapan Uğurlu Hacıahmetoğlu Ortaokulu Müdürü Soner Kalkan oyunlarla ilgili bilgi verdi. Müdür Kalkan konuşmasında süreçte yaklaşık bin 500 öğrenci arasından seçilip yarışmaya katılıp büyük mücadele gösteren öğrencileri tebrik ederek destekleri için Of Kaymakamı Yiğit yaşar Demirer ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu teşekkür etti.

Çekişmeli müsabakalar sonunda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Madalya ve para ödülü ile ödüllendirilen öğrencilerin ödülleri 1. olanlara Kaymakam Yiğit Yaşar Demirer,2. olanlara İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu 3. olanlara Şube Müdürü Hasan Tekketarafından takdim edildi.Akıl ve Zeka Oyunları ödül törenine Of Kaymakamı Yiğit yaşar Demirer,İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Şube Müdürü Hasan Tekke, okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da ödül töreninde yaptığı konuşmada, "Akıl ve Zeka Oyunları" Of'ta güzel bir kültür oluştu. Bunda emeği geçen idareci ve öğretmenlerimizi tebrik ediyorum. Heyecanlı, çekişmeli müsabakalar oldu. Öğrencilerimiz inşallah bu oyunlar sayesinde sosyal, kültürel ve akademik olarak kendilerini daha da geliştireceklerdir. Velilerimizin de ilgi alakası da bizleri son derece mutlu ediyor. Hep birlikte daha iyi, daha güzel başarılara ulaşacağımıza inanıyorum. Eğitimde her zaman yanımızda olan bugün de bizleri yalnız bırakmayıp öğrencilerimizi ödüllendiren Sayın Kaymakamımıza teşekkür ediyor, bundan sonraki  il ve bölge yarışmalarında öğrencilerimize  başarılar diliyorum." dedi.

Of Kaymakamı Yiğit yaşar Demirer de bu tür yarışmalar öğrenciler çok şey kattığını desteklerinin bunan sonra da devam edeceğini belirtip emeği geçenleri tebrik edip, öğrencilere başarılar diledi.

İlkokullar arası MangalaOyununda Kıyıcık İlkokulundan Hamza Çakıroğlu birinci, İsmail Yıldırım ilkokulundan Miraç Yılmaz 2. Cumapazarı İlkokulundan Yavuz Selim Sayın 3. oldu. Pentago oyununda; 28 Şubat ilkokulundan Yusuf Tekke birinci, Pınaraltıİ.Ok. M. Enes Tokkoz 2. olurken, İsmail Yıldırım İ.Ok. Kerem M. Kalkan 3. oldu. Equilibrio oyununda ise; Şehit Ali Bulut İ.Ok. Akif Kemhacıoğlu birinci, Pınaraltıİ.Ok. Hüsna sağlam 2. olurken, Cumapazarıİ.Ok. Efnan Şenterzi 3. oldu. QBitzOyununda; 28 Şubat ilkokulundan Sefa Berra Türkyılmaz birinci, Şehit Ali Bulut  İ.Ok. M. Erva Baş 2. olurken, Bölümlü M. Akif Ersoy İ.Ok. Meryem Melek Bayraktar ise 3. oldu.Küre Oyununda; İsmail Yıldırım ilkokulundan Asaf Alkan birinci, Cumapazarı İlkokulundan Beyza İnalgaç 2. olurken, Pınaraltıİ.Ok. Muhammet Bala ise 3.oldu.

Ortaokullar arası Mangala Oyununda Ali Yeşilyurt İmam Hatip O.Ok. Muhammet Ali Demirci  birinci, Serince Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip O.Ok.Muhammet Talha Elitaş2.olurken Kireçli Dursun DumangözO.Ok Eyüp Eslem Atik ise 3. oldu. Reversi oyununda; CumapazarıO.Ok.Erva Kemaloğlu birinci,Kireçli Dursun DumangözO.Ok öğrencisi Muhammet Yılmaz 2. Uğurlu Hacıahmetoğlu O.Ok. öğrencisi Berat Karaloğlu 3. oldu. PentagoOyununda;  PınaraltıO.Okulu öğrencisi Enes Hamza Yılmazi  birinci, Serince Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip O.Ok. Yusuf Karut adlı öğrenci 2.olurken,Uğurlu Hacıahmetoğlu O.Ok. öğrencisi M. Ali Öztürk ise 3. oldu. KulamiOyununda, Uğurlu Hacıahmetoğlu O.Ok. öğrencisiM.Emin Can Özer birinci, Serince Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip O.Ok öğrencisi Ali İmran Köktaş 2. oldu. Yarışmada 3. İse Kireçli Dursun DumangözO.Ok Ömer Rençber oldu. Küre adlı oyunda ise Serince Şehit Fahrettin Yavuz İmam Hatip O.Ok öğrencisi Hasan Erdoğan Bozkurt birinci, Fatih Sultan Mehmet Ortaokulundan Ali Emir Boz 2.olurken, Ali Yeşilyurt İmam Hatip O.Ok. Şamil Yusuf Toroman 3.oldu.

"Akıl ve Zeka Oyunları" Trabzon il elemeleri 12 Nisan'da Trabzon'da yapılacak. Dereceye girenler Türkiye finallerinde Trabzon’u temsil edecek.Foto-Haber:Of İlçe Milli Eğitim Basın Bürosu

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90