banner102

Daha etkili öğretim için öğretmenlere eğitim

Milli Eğitim Bakanlığı; okul içinde ve dışında öğretmenlerin mesleki bilgi, beceri, değer ve tutumlarının gelişimini destekleyen, etkili öğrenme ve öğretme ortamları oluşturmada öğretmene destek sağlayan süreçler geliştirerek öğretmenlerin bütüncül olarak geliştirmek için Okul Temelli Mesleki Gelişim (OTMG) projesini hayata geçirdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
13 Aralık 2022 Salı 21:11
Daha etkili öğretim için öğretmenlere eğitim

Okul Temelli Mesleki Gelişim;  okuldaki insan ve materyal kaynakları etkin biçimde kullanılarak öğretmenlerin mesleki gelişim ihtiyaçlarının okul ortamında karşılanması, öğrenciler için öğretim ve öğrenim kalitesinin artırılması, öğretmenlerin kendi gelişimleri için daha fazla sorumluluk almaları ve öz değerlendirmeleri sonucunda eksik gördükleri yönleri ya da geliştirmek istedikleri yeterlik alanlarına yönelik Mesleki Gelişim Planı hazırlamaları ve uygulamaları gibi daha birçok yenilik içeriyor.

Bu kapsamda Of’ta öğretmenlere yönelik çeşitli eğitsel programlar düzenleniyor. 28 Şubat İlkokulu okul idaresinin talebi üzerine okulda Sanat Yoluyla beceri eğitimi gerçekleştirilme konulu eğitim programı düzenlendi. Trabzon Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Kenan Demir tarafından 30 öğretmenin katıldığı program 28 Şubat İlkokulu konferans salonunda gerçekleştirildi.

Trabzon Üniversitesi Resim Bölümü Öğretim Görevlisi Kenan Demir icra ettiği programda katkıları nedeniyle okul idaresine teşekkür ederek,  öğretmenleri katılımları, ilgi ve heyecanlarını nedeniyle tebrik etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90