banner102

İslam Şahsiyetli Müslümanlık İster!

Anadolu Gençlik Dergisi Of Temsilciliğinin Haftalık olarak her Perşembe akşamı düzenlediği eğitim sohbetleri devam ediyor.

08 Şubat 2013 Cuma 00:49
İslam Şahsiyetli Müslümanlık İster!

sohbetleri devam ediyor.

Her Hafta gerçekleşŸtirilen eğŸitim sohbetleri, yarıyıl tatili dolayısı ile gençlerin yoğŸun katılımı ile gerçekleşŸtirildi.

EğŸitim sohbeti başŸlamadan önce Anadolu gençlik bünyesinde yarıyıl tatilini eğŸitimle geçiren öğŸrenciler bölüm bölüm halinde '14 şžubat Sevgililer değŸil Zinakarlar günüdür!' başŸlıklı yazıyı okudular. Dünyanın genelinde 14 şžubat tarihini Sevgililer günü olarak kutlamanın sakıncalarını ve 14 şžubat Sevgililer günü adının esasen Roma azizi olan ve Papalık yapan bir şŸahsın ismi olduğŸunu açıklayan yazı gençler tarafından okunduktan sonra eğŸitim sohbetine geçildi.

Anadolu Gençlik Dergisi Of TemsilciliğŸinde yapılan eğŸitim sohbeti, Adnan KaraismailoğŸlu hocanın Samimi ve İhlaslı Müslüman da olması gereken özellikler başŸlıklı sunumu ile gerçekleşŸtirildi.

İnsanoğŸlunun ruh ve bedenden oluşŸtuğŸunu, bedenin yeme ile yaşŸayacağŸını, ruhun ise Vahiy ile yaşŸayabileceğŸini söyleyen Adnan KaraismailoğŸlu hoca, 'Her insanda üç özellik vardır. Bunlar Aklın gücü, şžehvetin gücü ve ܖfkenin gücüdür.  Bunlar da kendi aralarında bölümlere ayrılır.

Aklın gücü kendi arasında üçe ayrılır. Birincisi, Aklını PutlaşŸtıranlar, İkincisi Aklını kullanmayanlar, üçüncüsü ise Aklını Vahiy ile birlikte kullananlardır. Aklını putlaşŸtıranlar, herşŸeyin ölçüsünün akıl olduğŸunu düşŸünürler. Aklını Kullanmayanlar ise, kendileri hiç düşŸünmeyip düşŸünme gereksimi de duymazlar. Aynı zamanda düşŸünmedikleri gibi birilerinin aklına göre robot şŸeklinde yaşŸam sürerler. Akıl gücünün son maddesi olan Aklı Vahiy ile kullananlar ise, hayatın ölçüsünü Kur'an ve Sünnet ışŸığŸında ikame ettirenlerdir. Bu da şžuurlu Müslümanın özelliğŸidir.

İnsanoğŸlunda bulunan diğŸer özellik ise şžehvetin Gücüdür. Bu özellikte kendi arasında üçe ayrılır. Birincisi Mal şŸehvetidir. Bunun içerisinde Mal şŸehveti, İktidar şŸehveti, Güç-Makam şŸehveti ve ahlaksız ilişŸkilerin tümüdür.

şžehvetin ikinci özelliğŸi ise, birinci maddeyi tümden reddedenlerdir. Buna örnek olarak ta RuhbanlığŸı gösterebiliriz.

ܜçüncü özellikte İffettir. Bu da İslam'ın meşŸru gördüğŸü zemini uygun şŸekilde kullananlardır. şžuurlu Müslüman da olması gereken özelliğŸin birisi de budur.

İnsanın özelliklerinden bir diğŸeri olan ܖfkenin gücünü ise şŸu şŸekilde sıralayabiliriz:  Kontrolsüz öfke, Silik şŸahsiyet, yani sinirleri alınmışŸ, haksızlık karşŸısında ses çıkartmayan ve tepki koymana şŸahsiyet özelliğŸi. Son madde de şžecahat (YiğŸitlik, Kahramanlık) verilmesi gereken yerde ve zamanda tepkisini ve öfkesini ortaya koymaktır.

Bizler Müslümanlar olarak yeryüzünde birbuçuk milyar nüfusa sahip olmamıza rağŸmen zalimler tarafından zulüm altında inim inim inliyorsak, bu yukarıda saymışŸ olduğŸumuz özelliklerin bize uyanına sahip olmayışŸımızdan kaynaklanmaktadır. MüslümanlığŸı hayatın bir bölümüne entegre etmeyi düşŸünüp sadece o alanda yaşŸamaya çalışŸırsak bu sefaletin bitmesini düşŸünemeyiz. Oysa İslam hayatın tamamıdır. Anne karnından mezara kadar insanoğŸlunun her alanına karışŸır ve bu yaşŸam alnını ilahi kurallara göre ayarlayarak fıtrata uygun şŸekilde bir nizam çizer. Bu nizam içerisinde kurulan yaşŸam huzur ve barışŸ içerisinde geçer' dedi.

YaklaşŸık elli dakika süren eğŸitim sohbetinin ardından sohbete katılanlara, çay ve meyve ikramı yapıldı.







Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
ali öztürk 2013-02-08 19:06:02

Öncelikle AGD'ye ve Adnan Hocamız'a sonrasında böyle haberler yapıp Of'taki güzel etkinliklerden tüm Ofluları haberdar eden ofunnabzi ekibine teşşekür ediyorum.
Rabbim çalışmalarınızın devamını nasip etsin
Amin.

Avatar
SEYFETTİN ÇAKIR 2013-02-09 17:30:25

çalışmalarınızın devamını dilerim...videoda koyarsanız daha güzel olur....

Avatar
enes maksudoğlu 2013-02-12 11:23:26

karşılığŸını mevladan bekleyerek islami bir şuurla yaptığŸınız,geleceğŸimize dair bu hizmetten dolayı sizleri tebrik ediyorum rabbim razı olsun sayılarınızı artırsın

banner90