banner102

Of'un Nabzı'ndan bir ilk

Of'un Nabzı Medya kuruluşu olarak başladığımız günden günümüze kadar sürekli gelişme ve hayırlı çalışmalara imza atmak için çaba gösterdik.

11 Şubat 2013 Pazartesi 16:23
Of'un Nabzı'ndan bir ilk

'Tarafsız DeğŸil Hakkın Tarafında' anlayışŸını ilke edinerek çıkmışŸ olduğŸumuz bu yolda sürekli ilerleme ve çok daha hayırlı çalışŸmalara imza atmak için elimizden geleni yapma gayreti içinde olduk. Bu anlamda onbeşŸ günde bir çıkartmışŸ olduğŸumuz Of'un Nabzı gazetesinin 49. sayısında başŸlattığŸımız ܖğŸrenci köşŸesi İnşŸAllah şŸimdiden sonra Of ilçemizde bulunan bütün öğŸrencileri kapsayacak şŸekilde devam edip halkın, esnafın ve diğŸer alanların nabzı yanında geleceğŸimizin teminatı olan öğŸrencilerimizin de nabzını tutacağŸız.

Her sayımızda 15 ile 20 öğŸrenciyi dinleyerek belirlediğŸimiz konu hakkında görüşŸlerini alacağŸız. Bu anlamda bize iletişŸim adreslerinden ulaşŸarak bu konu hakkında bilgi alabilir veya haftaya belirleyeceğŸimiz konuyu sizlere belirterek bize bir fotoğŸrafınız ile konu hakkında görüşŸlerinizi iletebilirsiniz. İletilen öğŸrenci sayısı 20 yi bulunca, sonrasında gelen öğŸrenci iletilerine bilgi vererek bir sonraki konu hakkında görüşŸlerini isteyeceğŸiz.

Of'un Nabzı 49. Sayısı ܖğŸrenci KöşŸemizde 'EğŸitim Hakkında DüşŸünceleriniz'  konulu açıklama yapan öğŸrencilerin görüşŸleri:

Abdullah KabahasanoğŸlu (Miktat SarıalioğŸlu İlköğŸretim Okulu)

Yarı tatili olduğŸu için çok sevindim. Bu tatili güzel bir şŸekilde geçirip ikinci dönem eğŸitimime daha iyi hazırlanarak derslerimde başŸarılı olmaya çalışŸacağŸım. Tatilde okuldaki arkadaşŸlarımdan ayılmama üzüldüm ama tatil eğŸitimi için bulunduğŸum yerdeki arkadaşŸlarımla beraber olduğŸum için çok sevinçliyim. OnbeşŸ günlük tatil inşŸallah güzel geçer.

Ahmet MuratoğŸlu ( Of İmam Hatip Ortaokulu)

Yeni Okulumda yeni öğŸretmen ve arkadaşŸlarımla uyum sağŸlamaya çalışŸıyorum. İlk dönem yeni gelen sistem bizleri bayağŸı yordu. Bu yarıyıl tatili bu yorgunluğŸu gidermek için faydalı olacağŸına inanıyorum. İkinci dönem geçtiğŸimiz döneme nazaran daha rahat ve başŸarılı geçeceğŸine inanıyorum. ܇ünkü okulumuza, öğŸretmenlerimize ve arkadaşŸlarımıza uyum sağŸlayacağŸım. şžimdiden önümüzdeki öğŸretim dönemi için bütün öğŸretenlere ve öğŸrencilere başŸarılar diliyorum.

Furkan Onur ( Miktat SarıalioğŸlu)

Okulumuz dışŸarıdan çok güzel görünüyor ama içerisi o kadar temiz değŸil. ܖzellikle tuvaletler çok pis doğŸru dürüst temizlik yapılmıyor. ܖğŸrencilerde temiz kullanmıyorlar. Birde okulumuzun bahçesinde plastik topla top oynamamıza izin vermiyorlar. Fakat futbol topu ile top oynayanlara birşŸey demiyorlar. Havalar soğŸuk olduğŸunda bazen kaloriferler az ısıttığŸından dolayı üşŸüyoruz. Yeni sistemden dolayı eski okulumuzdan ayrıldık. Yarıyıl tatili olmasına çok sevindim. İnşŸallah bu tatili güzel geçirerek ikinci döneme daha iyi hazırlanırız.

Hüseyin YaşŸar (28 şžubat Ortaokuluı)

Okulumu çok seviyorum, gerek hocalar gerekse arkadaşŸlarım sevgimi artırıyor. Bazı hocaların sert bakışŸları olsa da çoğŸu hocalar bizlere güzel davranıyor. Fakat bazen bazı hocaların kızlara ayrımcılık yaptığŸını hissediyoruz.

Okulumuzun bahçesi çok küçük oluğŸu için teneffüslerde bahçede rahatlıkla istirahatımızı yapamıyoruz. Bana göre okula göre bahçesi yapılmamışŸ. Birde bizden büyük olan bazı öğŸrenciler küçüklere durup dururken sataşŸıyor. Ayrıca bize verilen performans ödevleri hep aynı hafta içinde veriliyor ve bütün derslerden verilen performans ödevi bir araya geldiğŸi için hepsini yapmakta zorluk çekiyoruz.   

Yarıyıl tatilim ve tatilden sonra ikinci dönem eğŸitim dönemim inşŸallah daha güzel olacak.

İbrahim Var ( Of H.M.B. Ulusoy Okulu)

İlçemizde en gelişŸmişŸ ve eğŸitim yönünden başŸarılı bir okul olan Ulusoy okulunda okuduğŸum için çok memnunum. Okulumuzda gerek spor faaliyetlerimizi yapabileceğŸimiz ekipmanlar gerekse eğŸitim bölümlerinin zenginliğŸi bizim için çok faydalı olduğŸunu düşŸünüyorum. Bu okuldan mezun olan bir öğŸrencinin işŸsiz kalması düşŸünülemez. Ayrıca okulumuzun yatılı olması, her yöreden değŸişŸik kültürde öğŸrencilerin bir araya gelmesini sağŸlıyor. Bu sayede bizlerinde değŸişŸik kültüre sahip arkadaşŸlarımız oluyor.

Okulumuz her anlamda çok güzel ama bu güzellikler arasında bazı sorunlarda yaşŸıyoruz. Bunlardan biri de teneffüslerin çok kısa olması. Kantine inip birşŸey almaya kalksak, dönene kadar zil çalıyor. Bu sürenin biraz da uzatılması daha iyi olur. Bir diğŸeri de bazı yaramaz öğŸrencilerin okula ait eşŸyaları kırması oluyor.  

Bu kadar güzel ve gelişŸmişŸ bir okulun yatılı olmayan öğŸrencileri okula gelmek için kaldırımları işŸgal eden galerilerin araçları yüzünden asfalttan yürümek zorunda kalıyor. Bende Kalyon mevkiinde kaldığŸım için hergün aynı sorunla karşŸı karşŸıya kalıyorum. Kaldırımlar çok genişŸ ama iki kişŸinin dahi yürüyebileceğŸi yer yok. Bundan dolayı araçların süratle geçtiğŸi asfalttan yürüyoruz. Bazen asfalttan geçen araçlar bizi silme geçiyor.

İsa KabahasanoğŸlu (Of İmam Hatip Ortaokulu)

Okulumu değŸişŸtirdiğŸim için biraz zorluklar çektim. Yeni sistemin gelmesiyle beraber bize dağŸıtılan kitaplar geç geldi. Bundan dolayı ellerimiz kırılana kadar yazmak zorunda kaldık. ܖğŸretmenlerim beni her ne kadar yaramaz görüp şŸikayet etseler de ben onları seviyorum.   SevdiğŸim öğŸretmenlerimden ve arkadaşŸlarımdan ayrıldığŸım dan dolayı çok üzgünüm. Bu yarıyıl tatilinden sonra ikinci dönemde çok daha başŸarılı bir öğŸrenci olmaya çalışŸacağŸım.

Melih MuratoğŸlu (28 şžubat İlköğŸretim Okulu)

İlk döneme başŸlarken derslerimde ve okula uyum sağŸmakta biraz zorluklar çektim ama kısa zaman içinde bu zorlukları aşŸarak okula ve derslerime uyum sağŸladım. ArkadaşŸlar ile birlikte olmak beni çok sevindiriyor. Bazı arkadaşŸlarımın yeni sistem ile başŸka okullara gitmesi beni ve arkadaşŸlarımı üzdü. Fakat bu üzüntüyü de kalan arkadaşŸlar ile kurduğŸumuz arkadaşŸlıklar ile çözdük. Gelecek dönem de inşŸallah daha güzel ve başŸarılı bir dönem geçireceğŸiz.

Muhammet Erkam BaşŸer (Of Miktat SarıalioğŸlu İköğŸretim Okulu)

İlk yarı tatili olduğŸu için çok sevindim. ܇ünkü okulumuzda yaşŸadığŸım bazı sorunlar var bundan dolayı tatil benim için iyi olacak. Bu sorunlar, bazı hocaların yaramazlık yaptığŸımızda bize çok fazla olmasa da şŸiddet gösteriyor. Birde kaloriferler her zaman ısıtmıyor. üşŸüdüğŸümüz zamanlar oluyor. Ayrıca bizden büyük olan öğŸrenciler kantin sırasında iken bizi arkaya itip sıramızı kapıyorlar.

İkinci dönemde ilk dönem yaşŸadığŸımız sorunları inşŸallah yaşŸamayız. Bende bu tatili olumlu değŸerlendirip önümüzdeki eğŸitim döneminde daha başŸarılı olmaya çalışŸacağŸım.  

Nuri KutoğŸlu (Of Ali YeşŸilyurt Lisesi)

EğŸitim sistemi bizlere her ne kadar bilgi öğŸretse de bu bilgi bence ahlak ve maneviyat açısından yeterli değŸildir. ܇ünkü eğŸitim sonunda ahlaksızlıklar ve şŸiddet olayları azalması gerekirken daha fazla artıyor. Bu bizlere verilen eğŸitimin yanlışŸ veya eksik oluşŸundan kaynaklanıyor. Bazı hocalarımız bizlerin eğŸitilme isteğŸimizin olmayışŸından şŸikayetçi olsalar da bu tam manasıyla öğŸrencilerin isteğŸi ile değŸil, eğŸitim sisteminin öğŸrencilere yönelik, gerek gelişŸmesi gerekse eğŸitimi benimsemesi açısından yeterli olmayışŸından bu sorunlar meydana geliyor. Gerçek manada dinini öğŸrenmeyen bir öğŸrencinin diğŸer ilimleri öğŸrenerek ülkesine ve milletine faydalı olmasını beklemek herhalde kara cahillik olur. Bu anlamda okullarda verilen eğŸitimin ilk olarak Ahlak ve Maneviyata uygunluğŸu kontrol edilmelidir. Bizim ve diğŸer bildiğŸim okulların bir çoğŸunda ahlaksızlıklar ve saygısızlıklar hat safhada. Hocalarımızda ister istemez bundan şŸikayetçi oluyorlar. Fakat şŸikayetleri ilk olarak kendilerine yönelterek nasıl bir eğŸitim verdiklerini ve bu eğŸitimin Ahlak ve Maneviyata uygun olup olmadığŸını kontrol etsinler ve ondan sonra alıcılara kızsınlar. Bunu söylerken biz tamamen suçsuzuz demiyorum. Elbette biz öğŸrencilerinde birçok suçu vardır.

İnşŸallah önümüzdeki dönem çok daha yararlı bir eğŸitim dönemine girip her anlamda başŸarılara imza atarız.

Samet ܇akıroğŸlu (şžehit Ali Bulut İlköğŸretim Okulu)

İlk yarı eğŸitimimizi bitirip karnelerimiz aldığŸımızdan dolayı çok sevinçliyim.  Yarıyıl tatilini en güzel şŸekilde geçirip ikinci yarıda derslerime daha çok çalışŸarak çok daha iyi bir eğŸitim dönemi geçireceğŸim. ArkadaşŸlarımdan kısa bir zaman süreliğŸine ayrılsam da tatilde gördüğŸüm eğŸitim alanlarındaki arkadaşŸlarla  okuldaki arkadaşŸlarımın özlemini gideriyorum.

Selman Koç ( Of Anadolu İmam Hatip Lisesi )

Okula ilk başŸladığŸımda ne yapacağŸımı bilmiyordum. O yüzden okula gitmek gibi bir isteğŸim yoktu ama okuldaki ilk günüm çok güzel geçmişŸti. Bunun nedeni ise ilk okuldaki bir çok arkadaşŸım okula gelmişŸti. Okul güzeldi ve teknoloji açısından çok donanımlıydı ama kötü yönü ise her gün 8 saat ders olmasıydı çünkü biz 8 saatlik derse hiç alışŸmamışŸtık. Saatlerin çok zor geçeceğŸini düşŸünmüşŸtük. Neyse ki saatler hatta günler çabuk geçti ve karne tatiline girdik. Bu karne tatili bize iyi gelmişŸti çünkü okul sıkmaya başŸlamışŸtı karne tatili ile bu sıkıntı geçecekti ve okula severek dönecektik.

Yusun Emre Berber (Miktat SarıalioğŸlu İlköğŸretim)

İlk dönem benim açımdan çok başŸarılı geçmedi fakat ikinci dönem bu tatilde aldığŸım enerji ile daha güzel geçeceğŸine inanıyorum. Okulumuzda yaşŸadığŸımız bazı sorunlarda ikinci dönem inşŸallah bitecek. Bunlardan bazıları, bazı hocalarımızın çok erken sinirlenmesi. Bu sinirli halleri gizleri korkutuyor. Soru sormak istesek te sinirli olduklarını gördüğŸümüzde soru soramıyoruz. Birde bahçede plastik topla top oynamamıza izin vermiyorlar. İlla futbol topu ile oynamalıyız. ܇ünkü futbol topu ile oynayanlara birşŸey demiyorlar. Ayrıca okulun öğŸrencilere oranlar çok küçük olduğŸunu düşŸünüyorum. Her öğŸrencinin rahatlıkla teneffüsünü geçireceğŸi bir alan yok.   

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90