banner102

Profesör Çapoğlu’ndan öğrencilere altın niteliğinde nasihatler

Of’un yetiştirdiği önemli değerlerden Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi eski Rektörü Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. İlyas Çapoğlu mezun olduğu Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ile buluşarak öğrencilere gelecekle ilgili nasihatlerde bulunarak tecrübelerini paylaştı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
14 Ocak 2023 Cumartesi 13:34
Profesör Çapoğlu’ndan öğrencilere altın niteliğinde nasihatler

Okulun konferans salonunda yapılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahsanoğlu’nun da katıldığı program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’nun hayat hikayesi okundu.

HAYAL EDİN, HAYAL İNSANIN YÜREĞİNİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR

Öğrencilerin alkışları arasında sahneye çıkan Prof. Dr. İlyas Çapoğlu öğrencilere hitaben; “Sizler bizler için özelsiniz ve sizler bizim geleceğimizsiniz. Birinizin bile kaybını istemiyoruz. Burada bir kişiyi bile etkileyebilirsek onun büyük kâr kabul ederiz. Çocukluğumuz çok fakirlikle geçti. Anamın kara lastikleri ile ortaokula gittim.Bizim zamanımızda her şey alın teri ile kazanılırdı. Alın teri çok değerliydi. Ellerimizle çok çay toplamışız. O yokluk yıllarında köyden üç arkadaşla biz okuyacağız dedik ve üçümüz de okuduk. Ben küçükken doktor olacağım demiştim çok çalıştım ve amacıma ulaştım. Onun için hayalleriniz olsun sevgili öğrenciler. Hayal kurmak bildiklerinizin ötesine geçmektir. Devamlı hayal edin. Hayal etmek, insanın yüreğinin gücünü gösterir. Ne kadar büyük hayal kurarsanız, geleceğinizden o kadar emin olursunuz. Lisede 1 dersten sınıfta kaldım ama pes etmedim, liseyi bitirdim. İnsanlar Of’tan İstanbul’a gidip inşaatlarda çalışmayı tercih ederdi o yıllarda. Ancak biz okumayı tercih ettik. Azimle çalıştık ve kazandık.” dedi.

İMAN VE SIHHAT EN BÜYÜK NİMETTİR

Prof.Dr. Çapoğlu konuşmasını devam ettirerek şöyle devam etti; “Doktor olmayı çok istedim. “Çok çalıştım. Günde ortalama 12 saat ders çalıştım. Sonunda Tıp Fakültesini kazandım. Zorlu bir eğitimin sonunda okulu bitirdim. Bu sefer Tıpta Uzmanlık Sınavı için yoğun bir çalışma temposuna koyulup 14 saat hiç ara vermeden ders çalıştığımı hatırlıyorum. Kimse sizden daha zeki değildir. Tek fark, emek vermek ve çalışmaktır. Çalışınca insana açılmayacak kapı yoktur. Siz çalışın Allah size yardım eder ve karşılığını verir. Bir işin başı karlı sonu zararlı görünüyorsa ondan uzak durun. Sonunda kazanacağınız işin peşini bırakmayın. Sıradan işler yapmayın, sıradan insan olursunuz. Özellikli işler yapın, hayatınızı yüksek enerji ile devam ettirin. İman ve sıhhat Allah’ın insana verdiği en büyük nimettir. Hekimlik ve öğretmenlik kutsal mesleklerdir. İyilik ve kötülük karşılıksız kalmaz. İkisinin de karşılığını bu dünyada görürsünüz. Arkanızdan dua edeniniz olursa sırtınız yere gelmez. Onun için anne babanıza saygısızlık yapmayın, onların duasını alın.” ifadelerini kullandı.

Prof. Dr.  Çapoğlu konferansın ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da bir selamlama konuşması yaptı. MüdürKabahasanoğlu konuşmasında; “Çok Değerli İlyas Çapoğlu hocamızın konferansından öğrencilerimizin çok istifade ettiğine inanıyorum.Sizin konuşmanızın başında ifade ettiğiniz gibi her bir öğrencinin değerli olduğu gerçeğinden hareketle burada eğitim gören her öğrencimiz ülkemiz için ayrı ayrı önemlidir. Ecdadın dediği gibi; Bir mıh, bir nalı kurtarır. Bir nal, bir atı; bir at bir komutanı, bir komutan da bir orduyu kurtarır. Şayet mıhı iyi çakmazsan at tökezler, at tökezlerse komutan düşer, komutan düşerse ordu dağılır, ordu dağılırsa bir millet tarihten silinir. Onun için bu öğrencilerimizin hepsi birer komutandır. Onların hepsi birer komutan, hepsi birer pırlanta ülkemiz için. Bu programı düzenleyen okul müdürümüze emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” dedi.

Konuşmanın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Prof. Dr. İlyas Çapoğlu’na filografi işlemeli Türk Bayrağı hediye etti. Toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90