banner102

Siyer-i Nebi yarışması bu yıl da heyecana sahne olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ile Anadolu Gençlik Derneği (AGD) işbirliği ile Türkiye genelinde ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik olarak Peygamberimiz Hz. Muhammed’in Hayatı konulu Siyer-i Nebi yarışma düzenleniyor.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Nisan 2022 Cumartesi 00:07
Siyer-i Nebi yarışması bu yıl da heyecana sahne olacak

Tüm Türkiye’de eş zamanlı olarak 11-12 Haziran 2022 tarihlerinde yapılacak yarışmada Of’ta da hazırlıklar devam ediyor. Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu ve Yönetim Kurulu İmdat Osmanoğlu İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’nu ziyaret ederek yarışma hakkında bilgi verdi.

Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu ziyarette, “Geçen yıl salgın koşulları nedeniyle online yaptığımız Siyer-i Nebi yarışmasını bu yıl inşallah yüz yüze yapacağız. Ortaokul ve lise kategorilerinde yapacağımız yarışmada öğrencilerin sorumlu olacağı kitapları okullara ücretsiz olarak gönderiyoruz. Geçen yıl Of ilçesi olarak Trabzon’da ilk üç dereceyi ve Türkiye ikinciliğini elde ederek bizleri mutlu etti. Bu yıl için de beklentimiz yüksek. İnşallah bu yıl katılım da başarı da yüksek olur. Bu hayırlı çalışmada bize her zaman yardımcı olan, koordineli çalışmamızı sağlayan başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüz İdris Kabahasanoğlu olmak üzere okul müdürlerimize teşekkür ediyorum. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum. Rabbim yar ve yardımcınız olsun.” dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu da ziyaretle ilgili olarak, “ Bakanlığımız ile Anadolu Gençlik Derneği arasındaki protokolle her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz Siyer-i Nebi yarışmasını bu yıl da normal koşullarda sınav salonlarımızda yüz yüze yapacağız. Öğrencilerimiz bu yarışma ile hem  alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammet’in (sas) örnek hayatını öğrenecek hem de ödül kazanacaklar. Bu bir hayra teşviktir. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. AGD Of İlçe teşkilatına da bu hayırlı çalışmalarında başarılar diliyorum. Allah yardımcıları olsun. Rabbim bizleri  peygamberimizi anlayan ve onun yolundan giden bahtiyar kullarından eylesin.” sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Ziyarette Anadolu Gençlik Derneği Of İlçe Başkanı Süleyman Ayazoğlu  İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na yarışmada sorumlu olunan  Muzaffer Aktürk’ün yazdığı Sevgili Peygamberim Hz. Muhammet (sas) ve Dr. Şerafettin Kalay’ın  yazdığı Alemlere Rahmet Olarak Gönderilen Elçi adlı kitaplarını takdim etti. Sınav kayıt tarihleri 11 Nisan-3 Haziran 2022 sınav tarihleri 11-12 Haziran 2022, Sınav Sonuçları 30 Haziran 2022 tarihinde yayımlanacaktır. Ortaokul düzeyinde birinci olana 2 bin, ikinci olana bin 500, üçüncü olana bin dördüncü olana ise 750 lira para ödülü verilecektir. Lise kategorisinde birinci öğrenci 3 bin, ikinci öğrenci 2 bin, üçüncü öğrenci bin 500, dördüncü öğrenci bin lira ile ödüllendirilecektir.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90