banner102

Artvin'de büyük heyelan: 8 ölü, 2 kişi kayıp

Aralıksız devam eden sağanak yağış sonrası meydana gelen seller sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu'nda aralıklarla ulaşım durdu. Özellikle Hopa ilçesi ve irtibatın kesildiği köylerden endişe verici haberler geliyor.

24 Ağustos 2015 Pazartesi 20:16
Artvin'de büyük heyelan: 8 ölü, 2 kişi kayıp
 Aralıksız devam eden sağanak yağış sonrası meydana gelen seller sebebiyle Karadeniz Sahil Yolu'nda aralıklarla ulaşım durdu. Özellikle Hopa ilçesi ve irtibatın kesildiği köylerden endişe verici haberler geliyor. Meydana gelen selde 8 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi de kayboldu. Artvin Valisi Kemal Cirit, sel felaketi ile ilgili düzenlediği basın toplantısında meydana gelen sel baskınlarında Hopa ilçesinde 8 kişinin hayatını kaybettiğini ve kayıp olan 2 kişinin arama çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Alınan bilgilere göre, Hopa Devlet Hastenesi'ne şu ana kadar 8 kişinin cesedi getirildi. Aralarında çocuklarında olduğu 20 civarında yaralıya ise müdahale ediliyor. 

Özellikle Borçka, Arhavi ve Hopa ilçelerinde meydana gelen selsebebiyle çok sayıda iş yeri ve ev sular altında kaldı. Bu iki ilçe ile birlikte Rize'nin Fındıklı ilçesinde selin yol açtığı heyelan şehirlerarası yolu ulaşıma kapadı.

Metrekare başına 225 kilogram yağmur yağan bölgedeki afeti uluslararası haber ajansları son dakika olarak dünyaya duyurdu. Meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Karadeniz'in üzerinde tekrar oluşan yoğun bulut, Sinop'tan Artvin'e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek.

Artvin ile bir çok ilçenin bağlantısını sağlayan Hopa Cankurtaran geçidindeki heyelan, ilçeler ve çok sayıda köy ile irtibatın kesilmesine yol açtı. İrtibat sağlanamayan köylerde can ve mal kaybından endişe ediliyor.

Artvin Valisi Kemal Cirit, "Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik" dedi.

Cirit, Valilikte düzenlediği basın toplantısında, yağışa bağlı meydana gelen sel ve heyelanlara ilişkin bilgi verdi.     

"Kesinleşmiş olmamakla birlikte Hopa merkez Orta Mahallesi'nde çöken bir evde 3 vatandaşımız, Yoldere köyünde 3 vatandaşımız, Yeşilköy'de enkaz altında bulunan bir vatandaşımız, Eşmekaya köyünde bir vatandaşımız olmak üzere toplam 8 vatandaşımızı kaybettik" diyen Vali Cirit, "Hopa merkezde bir çocuğumuz kayıp. 17 vatandaşımız yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştır. Bunlardan 5'inin, ihtiyaca göre Rize'ye sevki gerçekleştirilmiştir" şeklinde konuştu.

HAYATINI KAYBEDENLERİN İSİMLERİ

Sel felaketinde hayatını kaybeden 8 kişiden 3'ünün isimleri belli oldu. O isimler; Sabri Acıbadem, Emniyet Gedik ve Ünsal Gedik.

TEHLİKE BİTMEDİ

Bu arada meteoroloji uzmanlarına göre önümüzdeki saatlerde yağışlar daha da güçlenerek devam edecek. Karadeniz'in üzerinde tekrar oluşan yoğun bulut, Sinop'tan Artvin'e kadar olan tüm bölgeyi etkileyecek. Sinop, Ordu, Samsun, Giresun bölgesinde çok kuvvetli yağış olasılığı var.

Uzmanlar özellikle Rize'lileri çok kuvvetli yağış olabileceği konusunda uyardı. Çok etkili bir türbülans olduğunu bildiren uzmanlar, bu türbülansın ve yağışların, helikopterlerin kalkışını ve haraketlerini bile engelleyebileceğini belirtiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, bu gece ve yarın Samsun, Ordu ve Sinop çevrelerinin, yerel olarak kuvvetli, yer yer çok kuvvetli ve gök gürültülü sağanağın etkisi altına gireceği belirtildi.

Meydana gelebilecek sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve ulaşımdaki aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.

HEYELAN ANI KAMERAYA YANSIDI

Öte yandan ilçede yağışların getirdiği heyelan bir vatandaşın cep telefonu kamerasıyla saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde bazı araçların heyelana kapıldığı gözlendi. Yağışlar ilçede devam ediyor.

zaman.com.tr

Son Güncelleme: 25.08.2015 19:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90