banner102

Çamburnu'nda Büyük YANGIN!

Sürmene Çamburnu Tüneli üst kısmında gece 23.00 sıralarında başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle tünelin üst kesimlerine doğru ilerliyor..

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
08 Ocak 2017 Pazar 01:20

Gece 23.00 sıralarında Sürmene'nin Çamburnu Mahallesi Tünelin bulunduğu alanda çıkan büyük yangın Trabzon Büyükşehir Belediyesine ait birçok itfaiye aracı ve personeli tarafından söndürülmeye çalışılıyor.

Henüz neden çıktığı belirlenemeyen yangını sarp arazi oluşundan doalyı söndürme çalışmalarında aksaklıklar yaşanırken, Jandarma ve Polis güvenlik birimleri olay mevkiinde geniş güvenlik önlemleri aldı.

Olay yerine Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Sürmene Kaymakamı Oktay Erdoğan ve Sürmene Belediye Başkanı Rami Üstün ve Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ıolay yerine gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Öte yandan yangının çıktığı bölgeye Orman İşletme Şefliği'ne ait yangın söndürme ekipleri ile Büyükşehir Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri gönderiliken, yangının çıkış noktasına yakın yerde bulunan Çamburnu Katı Atık Tesisleri'ne giden yol da tedbir amaçlı ulaşıma kapatıldı.

TRABZON VALİSİNDEN AÇIKLAMA

Trabzon Valisi Yücel Yavuz Çamburnu'ndaki yangın ile alakalı açıklamalrda bulundu ve ''"Yangını söndürme faaliyetine başlamak için arkadaşlarımız ciddi bir planlama yapıyorlar. Şansımız meskun bir bölgeden uzak yerde yangın çıktı. Ama riskli bölgelerde de tahliye çalışmaları yapıldı. Arkadaşlarımız müdahale etmek için son düzenlemelerini yapıyorlar. İnşallah sıkıntısız bir şekilde sönmesini sağlayacağız. Vatandaşlarımız bilinçli ve duyarlı olmasını rica ediyorum. Olay yerindeyiz herşeyi kontrol altına almış durumdayız. Havanın ani değişimiyle birlikte risk devam ediyor. Bununla ilgili tedbirleri de aldık. Şuana kadar yaralımız yok. Orman her şeyimiz zarar görmesini istemeyiz ama mevsimsel bir durumdur. Söndürme gayretlerimiz devam ediyor. Sabaha karşı söndürmeyi ümit ediyoruz" dedi.

7 SAAT ARADAN SONRA YANGIN SÖNDÜ

7 Ocak Cumartesi gece 23.00 sıralarında başlayan yangın sabah 06.00 ıralarında söndü. Gece saatlerinde hava sıcaklığı düşmesi ve rüzgarın azalmasıyla şiddetini azaltan yangın, sabah satlerine doğru hafif yağmur yağmasıyla tamamen söndü. Yangın küllerinin henüz sönmemesi ve olası bir tehlikeye karşı Polis ve İtfaiye ekipleri olay yerinde hazır bekliyor.




Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 08.01.2017 15:46
Anahtar Kelimeler:
YangınÇamburnu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90