banner102

Çaykur işçileri için önemli adım

CHP Trabzon milletvekili Ahmet Kaya, ÇAYKUR işçileri için kanun teklifi verdi.

hamitk
hamitk
10 Ocak 2019 Perşembe 13:53
Çaykur işçileri için önemli adım
Kaya yazılı olarak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

''Kamuoyunda “geçici işçi veya mevsimlik işçi” olarak tanımlanan, yıl içerisinde belirsiz süreli hizmet akdiyle çalışan ücretliler almakta oldukları ücretlerinden işsizlik sigortası primi kesintisi yapılmasına rağmen; yasadaki “Son 3 yıl içerisinde 600 gün prim ödeme yükümlülüğü” ve “prim ödeyerek sürekli çalışmış” ibaresi nedeniyle hukuken ve fiilen işsizlik sigortası yardımına hak kazanamamaktadır.

Örneğin; ÇAYKUR İşletmelerinde yılda 180 gün çalışmakta olan bir geçici işçi 3 yıl içerisinde toplamda 540 gün çalıştığından 600 günlük prim gün sayısına teknik ve fiili olarak ulaşamamaktadır. Dolayısıyla işsizlik sigortası primi ödeyen ÇAYKUR işçileri, işsiz kaldıklarında işsizlik maaşı alamamaktadırlar Bu durum anayasamızın “Kanun Önünde Eşitlik” ve “Sosyal Güvenlik” ilkelerine de aykırıdır ve mevsimlik işçilere yapılan büyük bir haksızlıktır. Bu haksızlığın acilen giderilmesi için kanun teklifi verdim. Teklifimiz kabul edilirse, başta ÇAYKUR işçileri olmak üzere tüm mevsimlik işçiler iş akdinin feshi halinde işsizlik maaşı alabileceklerdir''

Son Güncelleme: 10.01.2019 13:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90