banner102

MEMİŞAĞA KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Bir süre önce tadilatı biten Sürmene Memişağa Konağında resmi açılış töreni düzenlendi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
01 Haziran 2022 Çarşamba 15:27
MEMİŞAĞA KONAĞI HİZMETE AÇILDI

Trabzon'un ziyaret edilen en önemli tarihi yerlerinden biri olan Memişağa Konağı, resmi açılışı Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu tarafından yapıldı.

Açılış programına, üniversite idarecileri, Öğretim üyeleri, kamu ve yerel kurum yetkilileri, adli kurum hakim ve savcılar, siyasi parti il-ilçe yöneticileri, acenta ve turistik avm temsilcileri, bölge esnafı, banka müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Of Belediye Başkanı Salim Sarıalioğlu açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Bölgemizdeki en önemli kültürel miras olan Tarihi Memişağa Konağı'nın resmi olurlar ardından tekrardan ziyarete açılması, hizmet vermeye başlamasının mutluluğunu yaşamaktayız.Ülkemizin her köşesinden ve yurt dışından ilimize gelen misafirler tarafından ziyaret edilen Sürmene Memişağa Konağı, sosyal alanları, restoran, cafe, yöresel-doğal ürünler ve hediyelik eşya satış birimleri ile birlikte yeniden hizmet vermeye başladı. Tarihimizin tanıtılması ve bölge turizmi açısından Sürmene Memişağa Konağı, ilimizdeki en önemli yapılardan biridir. Konağa zarar vermeden ve mimari dokusunu değiştirmeden hizmete açan genç işletmeciler Ömer Sarıalioğlu, Mehmet Abdikoğlu, Gökhan Yirigöz ve Yasin Köroğlu kardeşlerimi ve profesyonel ekibini tebrik ediyorum." dedi.

Trabzon'un Sürmene ilçesi Balıklı (Kastel) mevkiinde, Trabzon-Rize Devlet Karayolu, anayol üzerinde bulunan ve 18. Yüzyıl sonlarında, Hacı Yakupoğlu Memişağa tarafından yaptırılan Sürmene Memişağa Konağı, Yakupoglu Konağı, Kastel Şatosu ve Döner Tavanlı Konak isimleri ile de tanınmaktadır. Açılış programını Doğan Haber Ajansı Bölge Müdürü Muhammet Kaçar ve çok sayıda basın mensubu da takip etti. Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Cevat Kurt, il ve ilçe yöneticileri, Ofspor Başkanı Olcay Saral ve yöneticileri, konakta ekip halinde fotoğraf çekildi. Trabzon Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Daire Başkanı Nazmi Öztürk de, Konak Tarihi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Metro Turizm Trabzon yetkilileri Sanem Çakır Özkarabekir ve Hasan Çakır, Memişağa Konağı'nın Turizmciler için değerine vurgu yaptılar.

Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin en önemli tarihi yapılarından biri olarak da bilinen Sürmene Memişağa Konağı resmi açılış programı, Sürmene Halk Oyunları Folklor Ekibi gösterisi, misafirlere ikramda bulunulması, hatıra fotoğraflarının çekilmesi ve Sürmene Müftü Vekili ve İlçe Vaizi Kibar Karadeniz tarafından yapılan dua ile sona erdi. Açılış sonrasında çok sayıda misafirin özel araçları veya tur şirketleri ile Konak ziyaretine geldikleri dikkat çekti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90