banner102

Uzungöl'de Termal Sıcak Su Kaynağı!

Uzungöl’de yapılan araştırmalar sonucunda termal sıcak su kaynağına ulaşıldığı bildirildi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Aralık 2014 Salı 14:36
Uzungöl'de Termal Sıcak Su Kaynağı!
Türkiye'nin ve Doğu Karadeniz Bölgesi'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl’de yapılan araştırmalar sonucunda sıcak su kaynağına ulaşıldığı bildirildi.

Uzungöl’de termal sıcak su araştırma ve rezervlerinin işletme ruhsatı elinde bulunduran Royal otel işletmesi İkizdere vadisinde şifalı kaplıca sularının bulunması üzerine, paralel havzasın da bulunan Uzungöl’de sıcak su bulunabileceği düşüncesiyle İstanbul Üniversitesi yer bilimleri konularında uzman ekiple, sıcak su kaynakları ve yeraltı zenginliklerini incelemek için belirlenen alanlarda yapılan ilk incelemelerde sıcak suyun var olduğu tespit edildi.

Çalışmaların uzun süredir devam ettiğini dile getiren Royal otel firma sahibi Kasım Ersoy "İstanbul üniversitesi yer bilimleri uzmanlarıyla yaptığımız çalışmalar sonucunda Uzungöl’de sıcak su yataklarının olduğunu bize gösteriyor. Bundan sonra yapacağımız sondaj çalışmalarıyla sıcak suyu ortaya çıkarmamız halinde uzungöl’de turizmi tüm aylara yayma konusunda büyük mesafe alacağız. İnşallah yürüttüğümüz çalışmalarda olumlu sonuç alırız,” dedi.

Kaynak: Çaykara Gündem

Son Güncelleme: 16.12.2014 14:40
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BEHRAM YILDIZ 2014-12-16 18:38:23

ÇOK SEVİNDİRİCİ ENTERESAN BİR GELİŞME BU

Avatar
mehmet akyuz 2014-12-16 22:33:57

Para için yerden su kaynatıp çıkartırlar teneke kola 2.5 tl ekmek köfte 15 tl nasılsa savaştan kacan araplar parayı döküyor

Avatar
baştürk 2014-12-24 11:45:02

süper bir nimet daha.rabbim veriyor ama sahpleri bunları yüksek meblalarla satıyor.yerlı halk ne kadar istifade ediyorkı.kaçtane Çaykaralı kardeşim ailesiyleuzungöl ortamında 10 günlük tatıl imkanına shıpkı.kime çalışıyoz.ozyurdunda garip olmayı seçtık.

banner90