banner102

Başkan C.Cemal Cansız'dan Önemli Açıklamalar

Dernekpazarı Belediye Başkanı C.Cemal CANSIZ 'Of'un Nabzı Gazetesine' önemli açıklamalarda bulundu...

30 Ekim 2013 Çarşamba 14:13
Başkan C.Cemal Cansız'dan Önemli Açıklamalar
Of'un Nabzı: Sizi Tanıyalım?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

1956 yılında Dernekpazarı İlçesi Kondu Mahallesinde doğdum. İlkokul ve ortaokulu Dernekpazarı’nda tamamladım. Liseyi Trabzon Lisesi ve Çaykara Lisesinde bitirdim.

İlerleye yıllarda ticaret ile uğraşırken Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi İşletme Bölümünü tamamladım.

Toplumsal konulara ilgim çocukluk yıllarıma iner. Rahmetli dedem köyün her sorunu ile özellikle cami  sorunları ile ilgilenir ve bazı yapabileceğim işleri de bana yaptırırdı. Bu bana hep bir şeylerle ilgilenme ve başarma azmi verdi. Yine rahmetli dedemin o günkü cami hocaları ile oturup kalkması, onlarla sohbetleri bana ilham kaynağı oldu, cemiyet adabını ve oturup kalkmasını öğretti. Çocukluğumda sahip olduğum bu öğreti hayatıma her zaman yön verdi. Hiçbir zaman edep, saygı, sevgi ve hoşgörüden yana tavizim olmadı. 

Of'un Nabzı:
Beş yıllık icraatları kısaca değerlendirelim?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

2009 seçimlerine o güne kadar olmamış derecede vaat projelerle girdim. Bunları da iki ana başlık altında topladım. Bunlar eğitim ve turizm idi. Halen de aynı kanaatteyim. Bu düşüncelerimi de Dernekpazarı ile sınırlı değil, Solaklı Vadisi diye adlandırdım, gayretlerimi o yönde geliştirdim.

Merkez İlköğretim Okulu ve Lisesinde üç yıllık ilave eğitim çalışmalarım oldu. Fındık Oba, Uğurlu, Gürpınar, Bölümlü, Çaykara, Karaçam, Ataköy ve Uzungöl’den öğrencilerimiz oldu. Dernekpazarı’nı eğitim alanında Trabzon genelinde ilk 3. Sıraya oturttuk.  Ne yazık ki öğrenci velilerimizin ilgisizliği bu en önemli projeyi askıya almamıza sebep oldu.

İlçemi tanıtma adına uluslararası organizasyonlara yakın çevremdeki 13 (onüç) belediyeyi arkama alarak girdim.

Projelerimle alakalı  alt başlıklarda eksik kalmış mahalle yolları ve mezra yolları vardı. Hiçbir dönemde  yapılmadığı kadar mahalle ve mezra yolu yaptım. ( Yaklaşık 10 km. )

Yıl sonuna kadar 6 km ( altı ) yol betonlaması ile 5 km (beş) beton üstü asfalt yapımı hava şartlarına bağlı olarak tamamlanacaktır. Yaklaşık maliyetleri 100.00,00 TL (Yüzbin) yi bulan yol altı ve yol üstü duvarların yapımı devam etmektedir. 

Dere yatağının ıslahı ve düzenlemesi başlamış olup buna bağlı olarak Kondu ve Gülen Dereleri üzerine yapılacak taşkın koruma bentlerinin projeleri tamamlanıp imalatları başlamak üzeredir.

Dere yatağı ıslahına bağlı olarak afet konutlarının ihalesi yıl sonuna kadar TOKİ tarafından  yapılacaktır.

Emniyet binasının projesi belediyemiz tarafından yaptırılmış olup ihale ödeneği beklenmektedir. 2014 yılında ihale edilecektir.

Arsa sıkıntısı yüzünden yapılamayan Hükümet Konağının imara yeni açtığımız Jandarma Binasının yanındaki hazineye ait arsada uygulanacaktır. 

Hazineye ait, okulların arkasındaki 1000 m2’lik ( bin ) arsanın imar düzenlemesi yapılmış ve çok yakında Milli Eğitim İl Müdürlüğü tarafından, Turizm Meslek Lisemize uygulama oteli olarak projelendirilecek ve yapımının da bizler takipçisi olacağız. TM Lisesi Turizm Meslek Yüksek Okulunun bir anlamda hazırlayıcısı olacak ve Turizm de iddia ettiğimiz hedeflere yaklaşmış olacağız.

Merkezde bulunan su değirmenini hayırsever bir vatandaşa restore ettirdik, üstünü de yöresel yemeklerle alakalı bir lokanta yapıp dere yatağı düzenlemesi ile bütünleştireceğiz.

Limonsuyu Yaylasında bir adet 60 tonluk su deposu ile 4+4 bölmeli Umumi hela ve şadırvanı halkımızın hizmetine sunduk.

İlçemize hibe yolu ile Çevre Bakanlığından 1 adet vidanjör, İş Adamlarından  1 adet cenaze aracı, 1 adet çöp aracı ve İstanbul Belediyesinden muhtelif araçlarla kendi imkanlarımızla 1 adet yeni JJB Kazıcı-Yükleyici kazandırdık.

Esas olan ilçemize kazandırdığımız imar planıdır. Daha önceki dönemlerde ilçenin bir caddesi imara açıkken şimdi mahallelerin oturduğu alanları 7500  nüfusa cevap verecek şekilde imara açtık. Mevcut belediye nüfusu 1500 olduğu dikkate alınırsa rakamın büyüklüğü daha iyi anlaşılacaktır. Merkez Mahallesi ile Güney Mahallesi arasında halen 50 (elli) dönümlük bir alan, yapılaşmaya en müsait yer olmasına rağmen bir önceki dönemden  tarım alanı yazılmıştı. Söz konusu alanı tarımdan çıkarıp, imarını hazırlayıp 18. madde uygulama safhasına taşıdık.

Kanalizasyon projemizi hazırladık. Büyük şehir fiili olarak devreye girince uygulamasına geçilecektir.

Başlangıçta projelerimiz arasında olmadığı halde gelecek elli yılın su ihtiyacını çözecek adımlar attık.  İller Bankası hibe fonlarından 30 (otuz) bin metre boru aldık. Uygulama çalışmalarımız devam etmektedir.

İlçemin en önemli ihtiyacı olan konut ihtiyacını zikretmeyi bilerek biraz sonlara bıraktım. Çünkü en büyük mücadeleyi bu yolda verdim. Ve karşılaştığım en büyük engel mülkiyet sorunu. Merkeze yakın iki önemli yapılaşma bölgesi mahkemelik ; hiç bir şey yapamıyoruz. Geri kalan yerlerden 4.5 (dört buçuk) yılda sorunlarından arındırılmış 4 (dört) adet arsa üretebildim. Bir beşinciyi  isterseniz aynı evsafta bulamazsınız. Hal böyle olunca vatandaşın beklentisi yüksek oluyor bunu da TOKİ hem fiyat olarak pahalı buluyor, hem de uygulayacağı konut sayısını maliklerin beklentilerinin çok altında tutuyor. Haliyle arsayı TOKİ’ye alamıyorsunuz. Çözümü müteahhitleri devreye sokmakta bulduk. Birisi arsa sahibi olarak kendi yerini yapmaya başladı, 60 dairelik projelerini yaptı ve Dernekpazarı’nın kuzey girişinde imalata başladı. Diğeri de şehrin batı yakasında 4700 m2’lik arsayı kat karşılığı sözleşme ile aldı, 84 dairelik taslak projelerini hazırladı, birkaç ay içinde imalata başlayacaktır. 

Yapılacak konutlar hem mimari, hem kalite ve güvenlik yönünden Trabzon’un lüks semtleri ile yaraşır olacaktır. Tabi ki yapımın hızlı ilerlemesi halkın talepleri ile yakından ilgilidir. Satış koşulları TOKİ’den daha ucuz olacaktır.

Kanalizasyon ve şehir mezarlığı projeleri büyükşehir belediyesinin görev alanları olduğu için uygulamaya girilmemiştir.

Kerestesini hazırladığım halde sponsor bulamadığım için HAPSİYAŞ Köprüsünün yapımına giremedim. Sponsorluğunu üstlenen olursa adını köprüye vermeye hazırım. 

Arsa sıkıntısından dolayı sanayii sitesi konusunda fazla bir yol kat edemedik. Bu konuda büyük şehir ile genişleyecek mücavir alan sınırları belediyemizi rahatlatacaktır.

Teleferik konusunun üzerine gerektiği kadar gidemedim. Fakat böyle bir düşünceyi belleklere kazımam da bir avantajdır diye düşünüyorum.

Ata Sporumuz olan güreşin Solaklı Vadisine getirilmiş olduğunu, bu konuda  ciddi başarıların elde edildiği de bir gerçektir.

Bugüne kadar hiçbir belediye başkanı projelerini açıklayarak gelmemiştir.  Ben açıklayarak geldim ve projelerimin üstüne büyük bir titizlikle gidiyorum. Bana rakip olmaya çalışan arkadaşlarımın siyasi ihtirastan öteye fikirlerinin olabileceğini sanmıyorum. 

Of'un Nabzı:
Dernekpazarı halkından  yeterince destek gördünüz mü?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

Bazen rahatsız edici düzeye varsa da bizim halkımızın en büyük desteği durmadan eleştirmesidir. Bu eleştiri ve tenkitler ister istemez kamçılayıcı oluyor ve hep bir şeylerin peşinden koşmamızı sağlıyor.

Of'un Nabzı:
Hükümet yeterince Dernekpazarı'na destek oldu mu?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

Dernekpazarı nüfus olarak Trabzon’un en küçük ilçesi fakat hükümetten ve özellikle Çevre ve Şehircilik Bakanım Sayın Erdoğan BAYRAKTAR Beyefendiden aldığım destekler hepsinden büyük Yukarıda da açıkladığım gibi yıl sonuna kadar uygulama ile hepsini halkımın hizmetine sunacağım.

Of'un Nabzı:
Yeniden Belediye Başkan adayı oldunuz yapılacak projelerinizi bize aktarır mısınız?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

İnsan yaşadıkça ihtiyaçları da aynı paralelde artarak devam eder. Bugün aklınızdan geçmeyen yarın ihtiyacınız olarak karşınıza çıkar. Çünkü Yaratan Allah insana aklını kullanmasını emretmiş haliyle kullanılan akılda sürekli üretken olur ve zamanın önünden koşar. Bunları niçin anlattım ? Her ne kadar eksik bıraktığım ve halk fırsat verirse ustalık dönemimde devam edeceğim. İşlerim varsa da bunlar beraberinde bir o kadar ek işler getirecektir.

Bunu örnekleyecek olursak Sayın Erdoğan Bayraktar Bakanımın dönemine kadar  "kentsel dönüşüm" diye bir düşünce ülkemizde gündem bulmamıştı. İşte çalışkan üretken insan, ülkemizde hatta dünyada şehircilik anlamında gündemi değiştirip uygulamada hızına yetişilemeyen insan, yarın duayen diye anılacak bir deha. Solaklı Vadisinin şansı olan Sayın Bakanımızın öngörülerinden ilham alıp , her konuşmasını şehircilik konusunda emir kabul edip yüzünü yola dönen bir Dernekpazarı ortaya çıkartmak için  kentsel dönüşümde yazışma anlamında iki sene önce yola çıktım şimdi geldiğim aşama yaklaşık proje safhası. Takdir edersiniz ki bu çok zor bir süreç, zorlu bir yol. Ne olursa olsun geleceğe güzel bir miras bırakabilmek için bu zorlu yola girmeyi bildim. Dernekpazarı Halkının sağ duyusundan ve beni yalnız bırakmayacağından eminim. 

Of'un Nabzı:
Aday adayları hakkında ne düşünüyorsunuz?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

Öncelikle hepsine başarılar diliyorum. İşin en garip tarafı, belediyeye var olan borçlarını ödemeyip icralık olan bazı şahıslar; sırf belediye başkanından (şahsımdan) intikam almak için aday adayı arayışına girmişlerdir. Daha da garip olanı, daha önce ilçemizde belediye başkanlığı yapmış olan bir arkadaşımızın bu kötü emellere alet olması

Of'un Nabzı:
Son söz Dernekpazarı halkına ne söylemek isterdiniz?

C.Cemal Cansız Cevaplıyor;

İyisiyle kötüsüyle, tatlısıyla acısıyla bir dönemi bitirmek üzereyim. Her işe samimi olarak sarıldım. Hiçbir art niyet gütmedim. Şahısları değil toplumu önde tuttum. Bunun için mahkemelik de oldum belki kırdıklarım da oldu. Bunların hepsi toplum menfaatlerinin gereğidir. 

Şu bir gerçek ki belediye başkanlığının okulu yoktur. İşin içinde öğrenilir. İddia ediyorum ki ilçemin ölçeğinde hatta birkaç katı büyük ilçeler dahil hiçbirinde bir dönemde el atılamayacak kadar konulara el atmışız.

Bu ışık altında gelecek ustalık döneminin ilçemize neler kazandıracağını halkımın takdirine bırakıyorum. Siyasi ihtiras peşinde değil halkıma hizmet peşinde koşuyorum. Bir önceki seçimde seçmenime “ sizleri verdiğiniz oylardan dolayı pişman ettirmeyeceğim “ demiştim. Şimdiden Mevlana öğretisinin aciz bir hayranı olarak herkesi kucaklayacağıma söz veriyorum.

Saygılarımla
C.Cemal CANSIZ
Dernekpazarı Belediye Başkanı

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 31.10.2013 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90