banner102

Dernekpazarı'nda ilginç olay!

Dernekpazarı’nda cenazeler için okunan Selalar; son günlerin en çok konuşulan konusu oldu.

10 Eylül 2013 Salı 09:08
Dernekpazarı'nda ilginç olay!
Herşey Dernekpazarı Belediye Başkanı Cemal CANSIZ’ın Kaymakamlığa yazdığı o dilekçe sonrası başladı. Dilekçede “Dernekpazarı’nda okunan selalardan sonra görevli memurların anonslarda dil ve ifade bozuklukları nedeniyle  ses kirliliğine yol açtığı, cenaze anonslarını bundan sonra belediye hoparlöründen  yapılmasının daha uygun olacağı “belirtildi. Kaymakamlık’ta gerekenin […]
Dernekpazarı’nda cenazeler için okunan Sela lar; son günlerin en çok konuşulan konusu oldu.

Herşey Dernekpazarı Belediye Başkanı Cemal CANSIZ’ın Kaymakamlığa yazdığı o dilekçe sonrası başladı. Dilekçede “Dernekpazarı’nda okunan selalardan sonra görevli memurların anonslarda dil ve ifade bozuklukları nedeniyle  ses kirliliğine yol açtığı, cenaze anonslarını bundan sonra belediye hoparlöründen  yapılmasının daha uygun olacağı “belirtildi.
Kaymakamlık’ta gerekenin yapılması adına dilekçeyi ilçe müftülüğüne havale etti.. İlçe müftülüğü de bunu talimat gibi algılayınca, cenaze selalarından sonra Türkçe anons edilmemeye başlandı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar ise Kaymakamlık, Müftülük ve Gazetemize şikayetlerde bulundular. Konuyla alakalı görüştüğümüz İlçe Kaymakamı Selim Erkovan; Kurumlar arasında bir iletişim eksikliği meydana gelmiştir. Görevli memurlar konu hakkında daha hassas davranacak ve yeni yazıyla var olan eski sisteme geri dönülecektir.”dedi ve sorunçözüldü.

Dernekpazarı Vatandaşları ise duruma tepkili. Yaşar Ekşi” Yüz yıllardır devam edegelen anos sitemine böyle bir müdahale kabul edilemez. Hem Belediyenin sadece dört mahallede hoparlörü var. Geri kalan 10 köy cenazeleri nerden öğrenecek. Bu kabul edilemez ve anlaşılmaz bir durumdur. Derhal eski siteme dönülmesini bekliyoruz” diyerek tepkisini dile getirdi.

dernekpazarim.com

Son Güncelleme: 10.09.2013 12:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90