banner102

Akaryakıta DEV ZAM!

Akaryakıt fiyatlarına bugünden itibaren ÖTV zammı geldi. Benzin fiyatları ile motorin ve LPG'ye zam geldi. Benzin ve motorin fiyatlarına gelen dev zam ile pompa fiyatı yüzde 9 arttı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
16 Ağustos 2018 Perşembe 10:26
Akaryakıta DEV ZAM!

Akaryakıt fiyatlarına dev zam geldi. Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına gelen zamlar 21 Mayıs'tan itibaren pompa fiyatlarına yansımıyordu. Bugünden itibaren bir değişikliğe gidilerek ÖTV'ye zam geldi ve benzin fiyatlarına 50 kuruş, motorine 45 kuruş ve LPG'ye 30 kuruş olarak yansıdı.

21 Mayıs'ta uygulamaya alınan karar ile akaryakıt fiyatlarına döviz kurundan kaynaklanan artış ile zam geldiğinde ÖTV indirimine yansıtılarak pompaya yansıtılmıyordu. Ancak bugün alınan karar ile ÖTV indirimine yüzde 9 zam gelerek benzin, motorin ve LPG fiyatlarına gelen zamlar pompaya yansıtıldı.

16 Ağustos tarihinden itibaren gelecek zamlar ise yine önceki sistemde olduğu gibi ÖTV fiyatlarına yansıtılarak pompa fiyatlarına yansıtılmayacak.

GÜNCEL BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI

Benzin fiyatları zam gelmeden önce İstanbul'da ortalama 6,27 kuruştan satılırken 16 Ağustos bugünden itibaren 6,77 liraya yükseldi.

Ankara'da dün 6,33 liradan satılan benzin fiyatı gelen 50 kuruşluk zam ile 6,88 kuruşa yükselirken İzmir'de ise 6,28 liradan satılan benzin, bugünden itibaren 6,78 liraya yükseldi.

Motorin fiyatlarına da 45 kuruş zam geldi. Gelen zam sonrası İstanbul'da motorin fiyatı 5,72 liradan 6,17 liraya yükseldi. Ankara ve İzmir'de ise motorinin litre fiyatı 5,75 liradan 6,29 liraya yükseldi.

Kaynak : Milli Gazete

Son Güncelleme: 17.08.2018 18:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90