banner102

Başbakan'ın ağzından Lazistan, Kürdistan!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "eyalet sistemi" için Lazistan, Kürdistan örneğini verdi.

29 Mart 2013 Cuma 23:40
Başbakan'ın ağzından Lazistan, Kürdistan!

BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan, Kanal D ve CNN Türk'te canlı olarak yayınlanan "BaşŸbakan ile ܖzel"programında gazeteciler Taha Akyol, Enis BerberoğŸlu, Hande Fırat ve Hakan Çelik'in gündeme ilişŸkin sorularını yanıtladı.

܇özüm sürecinden, iç ve dışŸ meselelere değŸinen ErdoğŸan, "Güçlü bir Türkiye asla eyalet sistemi nden korkmamalıdır" dedi. ErdoğŸan, partisinin Akdeniz bölgesi milletvekilleri ve teşŸkilat temsilcileriyle yaptığŸı istişŸare toplantısında, Osmanlı'da da eyalet sistemi olduğŸunu anımsattığŸını belirtti.

OSMANLI'DA LAZİZTAN, KܜRDİSTAN EYALETİ VARDI

"Eyalet yapılanması süratle kalkınmayı getirir. Bu güçlenme alametidir. Güçlü Osmanlı'da Laziztan eyaleti var Kürdistan eyaleti var. Güneyde başŸka eyaletler var. MHP bir taraftan Osmanlı'nın devamıyız diyeceğŸiz diyecek ama bir taraftan da Osmanlı'nın uygulamalarına karşŸı çıkacak.

BİZİM ܖYLE BİR ENDİşžEMİZ YOK

MHP 'nin endişŸesi eyalette başŸka bir etnik unsur seçimi kazanırsa ne olacak. O zaman sen de gir kazan. Bizim öyle bir endişŸemiz yok. 81 ilin 81'inde belediyemiz var.

EYALET SİSTEMİNDEN KORKMAMALI

Güçlü bir Türkiye asla eyalet sisteminden korkmamalı. Siz eyalet sisteminde de bu üniter yapıyı koruyabilirsiniz. Demokraside ekonomik kalkınmada güçlü bir Türkiye'den bahsediyoruz."

 

ajanslar

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90