banner102

"ÇEVREMİZE SAHİP ÇIKMALIYIZ"

Sultanmurat Şehitlerini anma programına katılan bitki uzmanı Prof. Dr. İbrahim Adnan Saraçoğlu, yöremizdeki zenginliğe sahip çıkmamız konusunda herkesi uyardı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
25 Haziran 2014 Çarşamba 10:31

2 YIL SONRA TOHUM BORSASI GELECEK!

Yıllardır yurt dışından gelen insanlar gezme bahanesiyle yaylalarımıza gelerek topladıkları bitkileri memleketlerine götürüp orada yetiştiriyorlar ve tescil ediyorlar, diyen Saraçoğlu, "Çok yakın bir gelecekte tohum borsası ile karşı karşıya kalacağız. Bundan dolayı bir an önce kendi ülkemizde çıkan bitkilerimizi tescil ettirmemiz gerekiyor. Yoksa ehvah para etmeyecektir." dedi.

Saraçoğlu, "Yapılacak şey Ayder Yayalası ve Sultanmurat Yaylası gibi zengin bitki örtüsüne sahip alanları koruma altına alıp, yabancıların bitkilerimizi almalarına izin vermemeliyiz. Yabancılar  gelmesin demiyoruz fakat sadece gezip dolaşmak için gelmelidirler. Bize emanet olan bitkilerimizi alıp ülkelerine götürmelerine kesinlikle izin vermemeliyiz." diyerek uyarıda bulundu.

TEK BİR VADİNİN İÇİNDE 50 ÇEŞİT ARMUT

Konuşmasının sonunda, çevre vadiyi gezdiğini ve tek bir vadinin içinde 50 çeşit armut'un olduğuna şahitlik ettiğini söyledi. Saraçoğlu, "Bu kadar zengin bitki örtüsü ile kaplı topraklara sahip olduğumuz halde bunlardan birçoğumuzun haberi yok. Hatta bir çoğumuz birkaç çeşit armut dışında çeşit bilmiyoruz. Üstelik bunların yarısı da ithal ettiğimiz ürünler. Bundan dolayı çok kıymetli olan ve bizlere emanet edilen bu topraklara sahip çıkmamız gerekiyor. " diyerek Cenab-ı Allah'ın bize emanet etiği bu yerlere sahip çıkmadığımız için bizden hesap sorulacağını iddia eti.

Son Güncelleme: 25.06.2014 10:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90