banner102

Dikkat! 4 virüslü grip aşısı olmalısınız

Grip hastalığı insanın yakasına doğduğu günden itibaren yapışır. Grip öyle bir hastalıktır ki insanı yatağa attığı zaman 3-5 gün kaldırmaz. En iyi tedavi şekli istirahat olsa da grip aşısı da korunma yollarından biri olarak son yıllarda karşımıza çıktı.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
30 Ekim 2015 Cuma 10:35
Dikkat! 4 virüslü grip aşısı olmalısınız

Dikkat 4 virüslü grip aşısı olun!..Grip hastalığı insanın yakasına doğduğu günden itibaren yapışır. Grip öyle bir hastalıktır ki insanı yatağa attığı zaman 3-5 gün kaldırmaz. En iyi tedavi şekli istirahat olsa da grip aşısı korunma yollarından biri olarak son yıllarda karşımıza çıktı.

Her yıl bu aylarda grip aşısı olmak bazı doktorlara göre, insanları yüzde 89 gripten koruyor. Özellikle kalp hastası olanlar (kalp hastası olanlar grip aşısı olmalı) ekim ve kasım aylarında mutlaka grip aşısı olmalı. 60 yaşından yukarı olanlar da grip aşısı olurlarsa bu hastalığa karşı vücutlarında bir çeşit kalkan oluştururlar. Ancak buraya kadar iyi de iyi olmayan ne biliyor musunuz? Her grip aşısı korur mu? Maalesef her grip aşısı korumuyor işte. Hele bu yıl çıkan grip aşısı eğer 4 virüslü değilse hiç korumuyor. Bu nedenle mutlaka 4 virüslü grip aşısı vurdurun. 4 virüslü grip aşısı eczanelerde F. adıyla satılıyor ve sol üst omuzdan yapılıyor. 4 virüslü grip aşısı fiyatı 26 lira. Bunun parasını Sosyal Güvenlik Kurumu ödemiyor. Sosyal Güvenlik Kurumu ya da kısa adıyla SGK tek virüslü grip aşısı nın parasını ödüyor. Zaten doktora gittiğiniz zaman da SGK'lılara tek virüslü grip aşısı yazılıyor. Siz de grip aşısı olduğunuzu zannediyorsunuz. Evet Türkiye'de bu yıl 2 çeşit grip aşısı var. Biri, tek virüslü grip aşısı, diğeri 4 virüslü grip aşısı. Tek virüslü olan grip aşısı yaramaz öteki 4 virüslü grip aşısı insanı gribe karşı gerçekten koruyormuş. Dünya Sağlık Örgütü'nün yalancısıyız biz.

TV5 Haber.com

Son Güncelleme: 01.11.2015 14:49
Anahtar Kelimeler:
Fahri Hacıcaferoğlu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90