banner102

“DÖKÜLEN ‘TİMSAH’ GÖZ YAŞLARI İDAMI DURDURAMAMIŞTIR!“

Trabzon Din Bir Sen İl Başkanlığı adına Başkan Celalettin Akçadoğan, Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın idamını sert bir dille eleştirerek konu hakkında basın açıklaması yaptı.

14 Aralık 2013 Cumartesi 12:07
 “DÖKÜLEN ‘TİMSAH’ GÖZ YAŞLARI  İDAMI DURDURAMAMIŞTIR!“

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın  12 Aralık Perşembe akşamı idam edilmesine tepkiler çığ gibi yükseliyor.  İdamından önce başlayan protesto gösterileri idamından sonra aynı şekilde devam ederken dünyanın birçok ülkesinde gıyabi cenaze namazı kıldınırken, ülkemizde de AGD ve Saadet Partisi öncülüğünde birçok ilde gıyabı cenaze namazı kılındı.

Gıyabi cenaze namazlarının yanı sıra birçok dernek başkanı basın açıklaması yaparken, Trabzon Din Bir Sen İl Başkanlığı adına Başkan Celalettin Akçadoğan'da, Abdulkadir Molla’nın  idamını sert bir dille eleştirerek konu hakkında basın açıklaması yaptı.

Bangladeş Cemaat-i İslami liderlerinden Abdulkadir Molla’nın  tarafsızlığı sorgulanan ve şüpheli görülen Bangladeş Ceza Mahkemesi ‘nin 1970’li yıllara isnat edilen bir suç nedeniyle idam edildiğini savunan Celalettin Akçadoğan," Delillerin zayıflığına rağmen 65 yaşındaki saygın cemaat liderinin sözde cezasını onayıp 12.12.2013 tarihinde  idam  infazının gerçekleştirilmesi insanlığın ortak değer yargıları adına bir utanç tablosu olmuştur." dedi.

 "DÖKÜLEN ‘TİMSAH’ GÖZ YAŞLARI  İDAMI DURDURAMAMIŞTIR!"

Dünyanın her yerinden ‘cılız’ da olsa insan hakları savunucularının son birkaç gündür kampanya yürüttüğünü de sözlerine ekleyen Akçadoğan, "Toplanan imzalar, Bangladeş halkının iradesi, bu insanlık dışı kararın durdurulması için gösterilen diplomatik çabalar ve dökülen ‘ timsah’ göz yaşları  idamı durduramamıştır." diyerek tepkisini dile getirdi.

Akçadoğan, "Kukla Bangladeş Hükümetinin Cemaat-i İslami'nin önderlerine ve Müslüman halka karşı uyguladığı insanlık dışı tutumla Bangladeş’ten  İslam’ı silip atacağını sanmaktadır." diyerek sözlerine şu şekilde devam etti:

BANGLADEŞ HÜKÜMETİ İSRAİL VE DARBECİ MISIR'IN KOPYASIDIR

Hasina Vecid başta olmak üzere kararı alan ve uygulatanlar,  Ölümsüzleşen Şehit Abdülkadir Molla'nın maneviyatı karşısında yerle bir olacaklar ve hak ettikleri cezayı alacaklardır. Bangladeş Hükümeti  İsrail ve darbeci Mısır zalimi Sisi'den  kopya çekmiştir. İsrail'in Filistinli Müslümanlara uyguladığı zulmü kendi halkına karşı uygulamaktadır. Bangladeş'in kukla Başbakanı Bayan Şeyh Hasina Vecid, insan kasabı Ariel Şaron'u aratmamaktadır. Dolayısıyla  Hasina Vecid de hak ettiği üzere Bayan Şaron'dur. Emperyalizmin taşeronu Bangladeş Hükümetini , Bu kararı veren yüksek mahkemeyi ve bu hükümete iliştirilmiş işbirlikçi başbakan Hasina Vecidi  en ağır biçimde kınıyor ve lanetliyoruz.

BU OLAYLAR TESADÜF MÜ?

Dünyanın Çeşitli yerlerinde, Bilhassa İslam coğrafyasında İslam toplumunun  kabul ettiği ve benimsediği liderlerine, yönetici ve fikirlerine karşı sindirme ve yıldırma politikaları devam etmektedir.  Ülkemizde Milli görüş hareketine yapılan operasyon. Çeşitli Arap Ülkerlindeki  ihvanı Müslime ve Mısırdaki Seçilmiş Cumhurbaşkanı Sayın Mursi'ye yapılan darbe ve son olarak da Bangladeş deki Cemaat-i İslami önderlerinden Abdülkadir Mollanın idam edilmesi, sizce tesadüfimidir?

Dünya döndükçe Hak ve batıl mücadelesi deva edecektir. Bu nedenledir ki  Bütün dünya Müslümanlarını emperyalizme karşı birlik içerisinde olmaya davet ediyoruz.

Bu minvalde  Din   Bir Sen Trabzon Başkanlığı olarak , Kendisine isnat edilen suçları reddeden, işlemediğini beyan ettiği suçlar nedeniyle Cumhurbaşkanından af bile dilemeyi de reddederek onurlu bir duruş sergileyen Şehid  Abdulkadir Molla’ya  Allah'tan rahmet . Ailesine, sevenlerine ve kardeş Müslüman Bangladeş halkına ve Tüm Dünya Müslümanlarına  başsağlığı diliyoruz. 

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 14.12.2013 12:12
Anahtar Kelimeler:
Celalettin Akçadoğan
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
BEHRAM YILDIZ 2013-12-15 11:45:23

öncelikle şunu beli̇rteyi̇m bu vakalar tesadüf deği̇l aksi̇ne ün tek mi̇llet olduğunun i̇spatidir. şeyh ahmet yasin i̇ski̇kli̇phli̇ atif hoca ve enson bengladeşli̇ putperestleri̇n şehi̇t etti̇ği̇ molla hep ayni nedenle katledildiler. allahtan başka i̇mseye kulluk edi̇lmez dedi̇ler i̇slamin özünü savundular bükülen di̇yologçu tesli̇mi̇yetçi̇ olani değil bu onurlu şehi̇tleri̇mi̇z davalari uğruna döktükler kan ve çi̇leyi̇ ni̇ras birakti ümmete onlardan allah razi olsun.. ya suskun boyun eğen i̇şbi̇rli̇kçi̇li̇k yapan müslümanlara ne demeli̇ onlar i̇çi̇n yaşasin cehennem

Avatar
Abdullah baba 2013-12-15 19:43:22

celaleddin abi ağzına ve yüreğine sağlık. s.a

banner90