banner102

Esnaf ithal ete karşı çıktı!

Tarım, Gıda ve Hayvancılık Bakanlığının yurt dışından ithal et getirmesi, yerli üreticiyi olumsuz etkilerken, kasaplar da yerli besicinin yanında olduğunu belirten dövizlerle durumu protesto etti.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Kasım 2017 Pazartesi 14:33
Esnaf ithal ete karşı çıktı!
Tarım ve Hayvancılık ülkesi olan Türkiye , 15 yıldır uygulanan AB politikaları sebebiyle tarım ve hayvancılığı bitme noktasına getirdi. Basiretsiz politikalar nedeniyle fiyatlar da yükseldi. Vatandaş duruma ustan edince, hükümet çareyi ithalatta aramaya başladı. Bu kapsamda daman bile ithal eden ülke konumuna düşen Turkiye, ithal et ile nirvana yaptı.

UCUZ İTHAL ETLER NEREDEN GELİYOR?

Canlı hayvan ve kırmızı et ithalatında gümrük vergisi düşürülmesinden sonra, kemiksiz lop et ithalatına da izni verilmesi ve Sırbistan ’dan 5 bin ton et ithalatına başlandı.

Bakan Fakıbaba, hayvan varlığı ve kesimlere yönelik bir soru üzerine şu yanıtı verdi: “Hem üreticinin, hem aradaki sanayinin, esnafın hem de son taraf olan tüketicinin hep yanında ve dengede olacağız. Piyasada regülasyon görevi yapacağız. Mesela en basitinden söyleyeyim; Biz normal üreticiye 3 dolar 95 sente vermiş olduğumuz besilik hayvanı, daha ucuza aldık diye 3 dolar 70 sente veriyoruz. Bizim amacımız gerçekten üreticinin mutlu olması. Üretimimizi koruyacağız, bir taraftan sanayiciyi de koruyacağız. Ama et yeme hakkı olan 80 milyon insanın da bizde vebali var, onu da koruyacağız.” demişti.

UCUZ İTHAL ETİ KİMLER SATIYOR?

Tarım Bakanlığı, Et ve Süt Kurumu (ESK) Genel Müdürlüğü aracılığıyla marketlere Sırbistan'dan ithal edilen ucuz ve uygun fiyattan et satışı için sekiz firmanın müracaatta bulunduğunu; bu firmalardan BİM ve A101 ile sözleşme imzalandığını duyurmuştu.

İthal edilen löp etlerden çekilen kıymanın kilosu 29 TL, dana kuşbaşının kilosu ise 31 TL’den satılıyor.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 20.11.2017 14:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90