banner102

Rakamlar endişe verici!

Ülkemizde toplumun kanayan yarası olan uyuşturucu maddelere bağımlılık yaşı maalesef 10 yaşına kadar düştü.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
04 Mart 2017 Cumartesi 16:24
Rakamlar endişe verici!

 

Of’un Nabzı Gazetesi olarak ta aynı konu ile dertlenip manşetimize taşıdığımız uyuşturucu sorunu maalesef gün geçtikçe artıyor. Raporlar bu olumsuz artışı ekranlara taşırken, konuyla ilgili sonuca yönelik bir çalışmanın yapılmaması düşündürücü oluyor!

 

NE YAPILMALI?

Gerek cezai işlemler, gerekse uyuşturucuyu önleme adına yapılan programların bu olumsuz tabloyu azaltmadığını görüyoruz. Eğitim sisteminin temeli önce Ahlak ve Maneviyata bağlanmadığı müddetçe bu önlemler sonuç vermeyecektir. Her bir aileyi tehdit eden ve toplumun temeline dinamit gibi yerleşen bu sorunun çözülmesi için fertler ve yöneticiler olarak Ahlaklı bir nesil yetiştirme gayretinde olmalıyız.

 

RAPORLAR KORKUTUYOR

 

Birleşmiş Milletler (BM) raporuna göre dünya genelinde uyuşturucu bağımlılarının sayısının 29 milyona ulaştığı belirlenirken, ülkemizde ise uyuşturucu kullanımının 10 yaşına kadar düştüğü ortaya çıktı.

 

KaradenizinSesi adlı sitede yer alana habere göre, Medya Takip Ajansı Interpress tarafından zararlı alışkanlıkların medyaya yansımaları mercek altına alınırken, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) verilerine göre Türkiye’de bir kişinin yılda tükettiği alkol miktarı 1.49 litre olarak açıklandı. En fazla tüketilen alkollü içeceğin ise bira olduğu belirlendi.

 

YILDA 100 MİLYAR ADET SİGARA TÜKETİMİ

 

Alınan tüm önlemlere rağmen Türkiye’nin sigara tüketimi artış gösterirken yılda 100 milyar adetten fazla sigara tüketildiği tespit edildi. Interpress’in televizyon, internet ve yazılı basını kapsayan incelemesine göre, yılbaşından bu yana zararlı alışkanlıklar arasında yer alan alkol ile ilgili medyaya 68 bin 495 haber yansırken, uyuşturucu maddeler hakkında ise 45 bin 541 haber çıktığı belirlendi.

 

Getirilen yasaklarla bir müddet kullanımında düşüş yaşansa da son yıllarda yine artışa geçen sigara ile alakalı da medyada 95 bin 498 haber yer aldığı ortaya çıktı. Toplum sağlığını ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumak için her yıl Mart ayının ilk haftasında toplumu bilinçlendirmek ve sigara, alkol, uyuşturucu gibi maddelerin zararlarına karşı farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen Yeşilay Haftası ile alakalı da son bir yılda medyada 7 bin 183 haber yayınlandığı da bildirildi.



Son Güncelleme: 04.03.2017 16:25
Anahtar Kelimeler:
Uyuşturucu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90