banner102

Trabzon Doğalgaz'a ısınamadı

Trabzon il merkezinde 15 bin dairenin girişine kadar doğalgaz hattı döşenmesine rağmen doğalgaz kullanan daire sayısının 4 bin 45 olduğu belirtildi.

05 Haziran 2012 Salı 16:15
Trabzon Doğalgaz'a ısınamadı

Trabzon Belediye Meclisi’nde konuyla ilgili bir konuşŸma yapan Trabzon Belediye BaşŸkanı Dr. Orhan Fevzi GümrükçüoğŸlu, ucuz ve çevre dostu enerji olan doğŸalgazın tüm kentte kullanılmasını sağŸlamak için çalışŸmalarını sürdürdüklerini hatırlattı.

GümrükçüoğŸlu “Ama şŸu ana kadara yaklaşŸık 15 bin dairenin girişŸine kadar doğŸalgaz hattı döşŸenmesine rağŸmen doğŸalgaz kullanan daire sayısı 4 bin 45. Trabzon’da hem çevre kirliliğŸi var diyeceğŸiz, hem de kapımızın önüne gelen doğŸalgazı kullanmayacağŸız. Böyle bir lükse sahip değŸiliz.

Buna hiç kimsenin hakkı olmaması gerekir. Sitelerin ve evlerin doğŸalgazı kullanmaları için gerekli incelemeleri, uyarıları yapacağŸız. Hepimiz bu kenti düşŸünmek zorundayız” dedi.

Trabzon’da doğŸalgaz kullanan mahalle sayasının 10’a çıktığŸını ifade eden GümrükçüoğŸlu “Trabzon’da Mayıs ayında dört mahalleye daha doğŸalgaz verildi. 2 Nolu ErdoğŸdu, 3 Nolu ErdoğŸdu, Aydınlıkevler ve YeşŸiltepe Mahallelerinde 77 cadde ve sokağŸa doğŸalgaz verilirken böylece Trabzon’da doğŸal gaz ile buluşŸan mahallelerimizin sayısı 10’a çıkmışŸ oldu. Kalkınma, ܜniversite, Konaklar, Kanuni 1 No'lu Bostancı ve 2 No'lu Bostancı Mahalleleri daha önce doğŸalgaz kullanmaya başŸlamışŸtı” şŸeklinde konuşŸtu.

DoğŸalgaz çalışŸmalarının büyük bir hızla sürdürüldüğŸü Trabzon’da bugüne kadar 18 bin 915 metre çelik boru, 84 bin 274 metre polietilen ve 18 bin 32 metre servis hattı yapıldığŸını kaydeden GümrükçüoğŸlu, “Yapılan çalışŸmalar sonucu bin 773 bina, 13 bin 47 daire ve 713 işŸyerine doğŸalgaz ulaşŸtırıldı.

Trabzon’da bugüne kadar yapılan doğŸalgaz altyapı çalışŸmalarına yaklaşŸık 14 milyon TL tutarında harcama yapılırken, kent genelinde 4 bin 45 dairede doğŸalgaz kullanılıyor” şŸeklinde konuşŸtu.

Haber 61

 

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90