banner102

Türkçe Olimpiyatları Trabzon'da yapıldı

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen Türkçe Olimpiyatlarının Trabzon ayağı Hayri Gür spor salonunda gerçekleştirildi.

19 Haziran 2011 Pazar 12:16
Türkçe Olimpiyatları Trabzon'da yapıldı

Olimpiyatlara İstiklal marşŸı ile başŸlandı. Trabzonspor'a başŸarı dileklerinde bulunuldu. Belediye başŸkanı Orhan Fevzi GümrükçüoğŸlu, Teknik direktörümüz şženol GüneşŸ Türkçe olimpiyatlarına desteklerinin devam edeceğŸini bir iletiyle bildirdi.

Dünya'nın çeşŸitli yerlerinden gelen öğŸrenciler Türkçe namelerle şŸarkılar söylediler ve yöresel Türk danslarını sergilediler.

Almanyadan gelen Merve isimli öğŸrenci çok güzel bir şŸiir okudu ve duygulu anlar yaşŸattı.

Dünya barışŸının sağŸlanması için mesajlar verildi.

Türkmenistan, Azerbaycan ve Arnavutluk'tan gelen öğŸrencilerden oluşŸan ekip şŸarkıları ile insanlara müzik ziyafeti verdi. Kazakistan'dan şŸenlik dansı ekibi renkli dansları ile ilgi topladı. Güney Kore de dahil olmak üzere Dünya milletlerinin Türkçe konuşŸması, şŸarkı söylemesi ve Türk dansları ile coşŸması bütün salonda büyük bir gurur kaynağŸı oldu.
 
TrabzondanHaber.Com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90