banner102

ÜMMETİN AHINI ALIRSINIZ!

Millet olarak, önceki günün geç saatlerine doğru “son dakika” ve “sıcak haber” duyurusuyla ekranlara yansıyan Türkiye’nin İsrail ile yeniden el sıkışması haberi ile irkildik.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
19 Aralık 2015 Cumartesi 08:44
ÜMMETİN AHINI ALIRSINIZ!
 Millet olarak, önceki günün geç saatlerine doğru “son dakika” ve “sıcak haber” duyurusuyla ekranlara yansıyan Türkiye’nin İsrail ile yeniden el sıkışması haberi ile irkildik.  İsrail ile normalleşme süreci adı altında yürütülen gizli görüşmeler dönemi artık bitmişti. İsviçre’de yapılan son görüşmede bir mutabakat metni bile hazırdı. Çok büyük bir infiale neden olacağı kesin olsa da sıra artık bu ilişkinin kamuoyuna mal edilmesi  ve resmen açıklanmasına gelmişti. Önce Reteurs duyurdu haberi, sonra da AA doğruladı.

MİLLETİ ALDATMAKTAN BAŞKA BİR ANLAM TAŞIMAZ

Gizli ilişkiler, her yıl kırılan ticaret rekorları bir tarafa; Filistin, Gazze, Mescid-i Aksa ve Mavi Marmara dahası Siyonizm gerçeği unutuluyor; “One Minute” çıkışı bile son buluyordu.  Biz bir kez daha uyarıyoruz! Bu mutabakata imza koymayın, İsrail’in elini yeniden sıkmayın! Bu anlaşmaya imza koymak  yeni bir aldatılmışlık hikâyesinin imzası olacaktır… İsrail ile ilişkileri yeniden kurmak, o kanlı eli yeniden sıkmak bu milleti aldatmaktan başka bir anlam taşımayacaktır. Bu millet hangi sebeple olursa olsun, İsrail’le kol kola girmez, yan yana yürümez.

ÜZÜLEN ÜMMET OLDU...

HER şey beş yıl önce Siyonist İsrail’in uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine saldırıp 10 Türk vatandaşını şehit etmesiyle başladı. Büyükelçiler çekildi. İsrail, Gazze’ye ablukayı kaldırıp, generalleri yargılamadığı müddetçe Türkiye, İsrail’le ilişkileri normalleştirmeyeceğini deklare etti. Daha bir ay önce Gazze’de havai fişekler patlayacak, İsrail karalar bağlayacak diye sevinirken, Türkiye- İsrail arasında varılan 5 maddelik skandal mutabakatla sevinen taraf İsrail, üzülen ise Gazze ve ümmet oldu.

İSRAİL’LE MUTABAKATTA İKİNCİ PERDE

Yabancı haber ajanslarına konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkili, “İsrail ile görüşmelerde nihai tabloya yaklaştık. Çok uzun sürmez diye düşünüyoruz. İsrail ile görüşmelerde abluka ile ilgili bir ilerleme var, görüşmeler sürüyor” diye konuştu. Türk yetkili, “Tazminat konusunda bir tıkanma vardı. Onda da somut ilerleme var” dedi.

İŞTE İSRAİL İLE YAPILAN ÖN ANLAŞMADA YER ALAN  MADDELER:

Türkiye, parlamentodan bir yasa geçirecek. Bu yasa sayesinde Mavi Marmara saldırısına katılan İsrail ordusu subay ve askerlerine karşı açılan bütün davalar kapatılacak. Yeni davaların açılması da engellenecek.

Gush Etzion’da 3 yerleşimci gencin kaçırılıp öldürülmesi olayı ile suçlanan ve İstanbul’da ikamet eden Hamas üyesi Salah Aruri Türkiye’den sınırdışı edilecek. Anlaşma kapsamında Hamas’ın Türkiye’deki aktivitelerine de genel olarak sınırlama getiriliyor.

İsrail, Mavi Marmara saldırısının kurbanları için fon oluşturacak. Saldırıda ölen ya da yaralananlar için 20 milyon dolarlık tazminat ödenecek.

Bu anlaşmada yazılı olarak yer almasa da, Türkiye ile İsrail doğalgaz konusunda görüşmelere başlamak için prensipte fikir birliğine vardı.

Her şey beş yıl önce Siyonist İsrail’in uluslararası sularda Mavi Marmara gemisine saldırıp 10 Türk vatandaşını şehit etmesiyle başladı. O gün ipler koptu. Büyükelçiler çekildi. İsrail, Gazze’ye ablukayı kaldırıp, generalleri yargılamadığı müddetçe Türkiye, İsrail’le ilişkileri normalleştirmeyeceğini deklare etti. Daha bir ay önce Gazze’de havai fişekler patlayacak, İsrail karalar bağlayacak diye sevinirken, Türkiye- İsrail arasında varılan 5 maddelik skandal mutabakatla sevinen taraf Siyonist İsrail, üzülen ise Gazze ve ümmet oldu.

BAŞTA Türkiye ve dünya Müslümanlarının vicdanını kanatan İsrail’in Gazze ve Filistin ablukasını kırmak için Mavi Marmara, 5 yıl önce İstanbul’dan yola çıkmıştı. İsrail, gözünü kırpmadan, hem de uluslararası sularda Mavi Marmara’yı bastı. 10 Türk vatandaşını şehit etti. O gün ipler koptu. Büyükelçiler çekildi. İsrail, Gazze’ye ablukayı kaldırıp, generalleri yargılamadığı müddetçe Türkiye, İsrail’le ilişkileri normalleştirmeyeceğini deklare etti. Ve şimdi.. İsrail, Gazze’li çocuklar abluka altında kan ağlarken, Türkiye aniden çark etti ve Siyonist İsrail’le İsviçre’de masaya oturdu.

GAZZE BAYRAM EDECEKTİ, İSRAİL BAYRAM EDİYOR!

Bir ay önce Gazze’de havai fişekler patlayacak, İsrail karalar bağlayacak diye sevinirken, Türkiye- İsrail arasında varılan 5 maddelik skandal ön mutabakatla sevinen taraf Siyonist İsrail oldu. Ancak İsrail Gazze’ye ambargoyu kaldırmadan, Türkiye anlaşma masasına oturdu. Şimdi Gazzeliler, Mavi Marmara’da şehit düşenlerin yakınları ağlıyor. İsrail, bayram ediyor. 

TÜRKİYE’NİN YÜKSELEN KOMŞUSU

Siyasi gerginliğe rağmen, alttan alta İsrail’e hiç kesilmeden sürdürülen ticari ilişkiler, siyaseti de “yumuşattı.” Özellikle son bir yılda İsrail’e yaş sebze ihracatının 180 kat artması, İsrail’i “Türkiye’nin yükselen komşusu” yapıyor. Kesilmeyen ticaret, 10 vatandaşımızı şehit eden, Ortadoğu’nun bağrında her gün kadın, erkek, genç, yaşlı çocuk katleden İsrail’e en sonunda siyasi ilişkileri de “normalleştirdi”

BU İSRAİL SEVDASI NEDEN?

İsrail, mescid-i aksa’ya kirli postallarıyla giriyor. İlk kıblemizin altını oyuyor. Filistinlileri her gün öldürerek, topraklarına el koyuyor. Gazze’ye mama ve temel gıdalara bile abluka koyuyor. Ablukayı delmeye giden 10 türk vatandaşımızı şehit ediyor. Kuzey ırak’ta ikinci bir israil için çalışıyor. Türkiye’deki teröre, küresel hamilik yapıyor. Ancak, israil müslümanlara ve türkiye’ye her ne yapsa, türkiye bir türlü israil’den kopamıyor. Bu israil sevdası nedendir?

TÜRKİYE, İSRAİL’LE DOST OLAMAZ

Ortadoğu’dan, bir asırdır işgal edip, üzerinde yaşayanları öldürdüğü müslüman topraklardan çekip gitmesi gereken israil ile türkiye nasıl anlaşır? Nasıl normalleşir?

Türkiye, israil sevdasından vazgeçmez ise, dünya siyonizminin elebaş ülkesi, türkiye’nin altını oyup, en sonunda bir savaşa sokacak. Suriye, ırak, rusya krizleri. Denizlerimizi istila eden savaş gemileri… kıbrıs’tan asker çekin nidaları… doğu ve güneydoğu’muzda iç savaşı andıran terörist kalkışmalar… israil, türkiye’nin dostu olamaz.

Milli Gazete

Son Güncelleme: 19.12.2015 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
turgut kuş 2015-12-20 00:17:29

ak parti ne yaparsa bu milletin hayrınadır sanki erbakan israille anlaşma yapmadımı zamanın da

Avatar
ağadayı 2015-12-27 22:21:53

rabbim şerlerinden korusun.

banner90