banner102

Ey Müslüman genç!

Bil ki omuzlarındaki yük ağırdır. Sorumluluğun ise en az o kadar çoktur. Bil ki insanlık senden Âlem’e nizam, sisteme adil bir düzen bekler. Yine bil ki mazlum ve masum senden medet umar, düşkün ve yoksul ise yardım... İşte bundan dolayıdır ki yükün ağırdır.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
20 Haziran 2016 Pazartesi 15:28
Ey Müslüman genç!

Evet, yükün ağırdır! Çünkü sen yüreği dağlar kadar büyük, sevdası volkan gibi coşkun, azmi kayalar kadar sağlam bir mücahitsin. Sen, ulvi bir davanın müdavimi; gayesi büyük, ideali net, hedefine kilitlenmiş, gözünü kırpmadan, kararlı adımlarla yürüyen bir nefersin.

Sen, Sıddık-i bir sadakat, Faruk-i bir adalet, Zinnureyn-i bir edep ve Haydar-ı Kerrâr bir duruşa sahip Hamza yürekli bir gençsin. Sen Alparslanca bir idealin, Selahattince cesaretin, Fatihce bir azmin sahibisin. Çünkü sen Müslüman bir gençsin. İşte bunun için yükün ağırdır.

Tabii, istersen kabul etmeyebilir, sırtlanmayabilir, girmeyebilirsin bu yükün altına. İstersen “Bana ne, kim çekerse çeksin, ben çekmem bu yükü. Ben hamal mıyım? (afedersin) âlemin enayisi ben miyim?” de diyebilirsin.

Elbette ki dersin, o senin paşa keyfin... Peki, bu çare midir? Mazlumun, masumun, gözünün yaşı dinmiş olur mu böyle demekle? Ya da bu benim işim değil demekle gerçekten de o iş senin olmaktan çıkar mı?.. Hayır! Hem vallahi hem billahi çıkmaz...

Yazının devamı için tıklayın..

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 20.06.2016 15:30
Anahtar Kelimeler:
Atilla Mehdigil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90