banner102

Erzincan'da 5.5 şiddetinde deprem!

Erzincan Valisi Yenigün, Refahiye'de meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da hasar olmadığı bilgisinin kendilerine ulaştığını bildirdi.

22 Eylül 2011 Perşembe 09:55
Erzincan'da 5.5 şiddetinde deprem!
Erzincan'da bu sabah 5,5 büyüklüğŸünde deprem meydana geldi.

Erzincan Valisi Selman Yenigün, Refahiye'de meydana gelen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da hasar olmadığŸı bilgisinin kendilerine ulaşŸtığŸını bildirdi.

Depremin merkez üssünün Refahiye ilçesinin 7 kilometre güneyindeki Cengerli köyü olduğŸunu belirterek, "İlk belirlemelere göre herhangi bir can kaybı ya da hasar yok" dedi. Bu arada, çevre ilçeler ve Trabzon ile ElazığŸ'dan da hissedilen sarsıntının çok kısa  süreli olduğŸu öğŸrenildi.

AFAD:Can ve mal kaybı yok

BaşŸbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi BaşŸkanlığŸından (AFAD) yapılan açıklamada, Kemah'taki orta şŸiddetli depremin ardından ilk 2 saatte, büyüklükleri 2,6-3,4 arasında değŸişŸen 11 adet artçı deprem yaşŸandığŸı belirtildi. Açıklamada, şŸunlar kaydedildi:

"Deprem, Erzincan ve ilçelerinde kuvvetli hissedilmişŸ olup, ilk belirlemelere göre can kaybı veya hasar meydana getirmemişŸtir. Ana şŸok ve daha sonra meydana gelen depremlerin Erzincan'ın güneyinde yer alan KD-GB doğŸrultulu Ovacık Fay Zonu'ndan kaynaklandığŸı düşŸünülmüşŸtür. Bu fay zonu Erzurum'un doğŸusunda, Pülümür, Ovacık Malatya üzerinden devam ederek, DoğŸu Anadolu Fay Zonu (DAFZ) ile birleşŸir. Depremlerin bu fay zonunun Kemah ilçesi yakınlarında olan doğŸrultulu atımlı fay segmentinden kaynaklanmışŸ olabileceğŸi düşŸünülmektedir."

Dunya.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90