banner102

Şırnak'ta 10 şehit

Şırnak'ın Uludere İlçesi Gülyazı Köyü'nde, askerleri taşıyan minibüs şarampole yuvarlandı.

21 Ağustos 2012 Salı 14:44
Şırnak'ta 10 şehit

BDP'lilerin Irak sınırındaki hava operasyonunda ölen 34 kişŸinin ailelerine yapacağŸı ziyaret nedeniyle güvenlik önlemi almak için giden askeri araç uçuruma yuvarlandı, 9 asker ile korucu olan minibüs sürücüsü olmak üzere 10 kişŸi şŸehit oldu.

 

Kazada 4 asker ile 1 çocuk yaralandı.

şžırnak'ın Uludere İlçesi'nin Irak sınırında 28 Aralık 2011 gecesi düzenlenen hava operasyonunda ölen 34 kişŸinin ailelerini, Gülyazı Köyü'nde bugün BDP Genel BaşŸkan Yardımcısı Gültan KışŸanak, Mardin BağŸımsız Milletvekili Ahmet Türk'ün de aralarında bulunduğŸu milletvekillerinin ziyareti öncesi, köyde güvenliğŸi sağŸlamak üzere askerler görevlendirildi. Gülyazı Köyü'ne görevli askerleri taşŸıyan aynı zamanda korucu olan Mehdi Tosun yönetimindeki 73 M 0117 plakalı sivil minibüs, köye 200 metre kala virajı alamayarak yaklaşŸık 75 metrelik uçuruma yuvarlandı.

Saat 10.30'da meydana gelen kazada, olay yerine önce Gülyazı köylüleri ulaşŸtı ve kendi çabaları ile yaralı askerleri minibüsün içinden çıkarmaya çalışŸtı. Can pazarının yaşŸandığŸı uçurumdan çıkarılan yaralı askerler köylüler ve olay yerine gelen askerler tarafından 500 metre uzaktaki Gülyazı SağŸlık OcağŸı'na götürüldü. Burada ilk müdahaleleri yapılan askerler, helikopterlerle şžırnak Asker Hastanesi ile Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

şžırnak Valisi Vahdettin özkan, kazada 9 asker ile aracı kullanan geçici köy korucusunun şŸehit olduğŸunu, 4 askerin de yaralandığŸını söyledi. Kazada sürücü Mehdi Tosun'un yanında bulunan 10 yaşŸındaki oğŸlu Onur Tosun da hafif yaralandı.
Dha

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90