banner102

Hac'da Büyük Facia

Diyanet İşleri yetkilileri, Hac'da meydana gelen faciada 753 hacının öldüğü, 887 hacının da yaralandığı açıklandı.

25 Eylül 2015 Cuma 00:02
Hac'da Büyük Facia
Diyanet İşleri yetkililerinden alınan bilgiye göre, Mina'da meydana gelen izdihamda ölenlerin sayısının 753, yaralıların da 887 kişi olduğunu bildirdi.

İLK FACİA 11 EYLÜL'DE YAŞANMIŞTI

Mekke'de Hac ibadetini yerine getirmek üzere 2 milyondan fazla Müslüman bulunuyor. Kâbe'de 11 Eylül günü genişletme projesi kapsamında Mescid-i Haram dışında bulunan bir vinç devrilmiş, yaşanan faciada aralarında 8 Türk'ün de bulunduğu 107 kişi hayatını kaybetmişti.

HAC'DA YAŞANAN FACİALAR

1987: Suudi yetkililer, İran yanlısı gösterilere müdahale ederken 400 kişi öldü.
1990: Kutsal bölgelere çıkan tünellerde bin 426 hacı öldü.
1994: İzdihamda 270 kişi hayatını kaybetti.
1997: Çıkan yangında 343 hacı öldü, bin 500 kişi yaralandı.
2006: "Şeytan taşlama" esnasında yaşanan kazada 364 hacı öldü.

ERDOĞAN'DAN TAZİYE MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mina'daki izdiham nedeniyle bir taziye mesajı yayımladığı kaydedildi.

"Kabe'deki kazanın ardından mübarek Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan bu elim facia, tüm İslam dünyasında büyük bir üzüntüye yol açmıştır. Hac vazifelerini ifa ettikleri sırada meydana gelen izdihamda hayatlarını kaybeden merhumlara Allah'tan rahmet, acılı ailelerine ve yakınlarına sabır, yaralı kardeşlerimize de acil şifalar diliyorum. Kabe'deki vinç kazası da dahil olmak üzere, bu hac mevsiminde ahirete irtihal eden kardeşlerimizi rahmetle yad ediyor, tüm Müslümanlara taziyelerimi sunuyorum." - haberler.com

Son Güncelleme: 10.10.2015 03:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90