banner102

'İkiz Yasalar' Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike

Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman partisinin Ankara Teşkilatı’nın İl Divanında konuştu ve teşkilatlara 1 Kasım seçimleri için ‘hazır olun’ çağrısında bulundu.

25 Ağustos 2015 Salı 08:42
'İkiz Yasalar' Türkiye'yi bekleyen en büyük tehlike
Karaman, “Saadet Partisi Milli Görüş’ün tek temsilcisi olarak seçime tek başına girecek şekilde hazırlıklarını yapar ve listelerini hazırlar. Bunun için hepimize görev düşüyor.  Zamanımız sınırlı çalışmalara başlamamız gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
ABDULLAH ÖZBAY/ANKARA
 
Saadet Partisi Ankara İl Divan’ı genel merkez toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Karaman, il yönetim kurulu üyeleri, ilçe başkanları ve çok sayıda davetli katıldı. Geçmiş seçimlerin değerlendirmesinin yapıldığı toplantıda Karaman, 1 Kasım’da yapılacak olan seçimlerin startını verdi. Teşkilatlara hazır olun mesajı veren Karaman, gerçekleştirdiği sunumla seçim hazırlıklarının yapılmasını istedi ve seçim programını sundu. Seçimlere ilişkin detaylı bilgiler aktaran Karaman ayrıca geçmiş seçimlerde başarı gösteren il başkanlarına ve sandık kurulu üyelerine ‘Davam’ kitabını hediye etti. Başkanlar ve sandık kurulu üyeleri ise seçimlerde canla başla çalışma sözü verdi.
 
HİÇBİR PARTİ İLE İTTİFAK GÖRÜŞMEMİZ YOK
 
Saadet Partisi’nin her zaman seçimlere tek parti girecekmiş gibi çalıştığının altını çizen Karaman, herhangi bir parti ile ittifak görüşmesinin olmadığını söyledi. “Şu anda Saadet Partisi tek başına seçimlere girecek ve listelerini oluşturacaktır” diyen Karaman şunları kaydetti: “Önümüzde bir seçim var. Bazı arkadaşlarımız diyor ki ‘Bizim bir parti ile ittifak yapmamız gerekir.’ Biz hiçbir parti ile ittifak yapılacakmış gibi çalışamayız. Saadet Partisi Milli Görüş’ün tek temsilcisi olarak seçime tek başına girecek şekilde hazırlıklarını yapar ve listelerini hazırlar. Bunun için hepimize görev düşüyor.  Zamanımız sınırlı çalışmalara başlamamız gerekiyor. Şu anda hiçbir parti ile ittifak görüşmemiz yoktur. Bunlara göre yönlerimizi çizemeyiz biz. Teklifler gelirse konuşulur. Bunlar konusunda başkanlık divanı toplanır, istişareler yapılır ve karar vermeden önce de bütün teşkilatlarımız toplanır, beraber karar veririz.”
 
İKİZ YASALAR TÜRKİYE’Yİ BEKLEYEN TEHLİKE
 
Karaman konuşmasında son günlerde artan terör olaylarına da değindi. 2003 yılında çıkan ‘İkiz Yasalar’ı hatırlatan Karaman Türkiye’yi bekleyen tehlike konusunda uyarılarda bulundu. Karaman, “Bugün HDP’liler özerlik mesajları veriyor. Öyle kendi kendilerine özerklik ilan edemezler. Bunlar ‘İkiz Yasalar’dan cesaret alıyor. Hükümet 2003 yılında ‘İkiz Yasalar’ diye bir yasa çıkarttı. Bu yasalarda ‘Türkiye’de halklar kendi geleceklerini özgürce tayin etme hakkına sahiptir’ ibareleri yer alıyor. Doğuda bir harita çizildi. Bu harita Arzı Mevut’un haritası. Doğuda bir ilde oturanlar kendi aralarında oylama yaparak bu kanuna göre oylamanın neticesinde kendi geleceklerini tayin edebilecekler. Bu insanlarda kendi özgür iradeleriyle oy kullanmıyorlar. O bölgede böyle bir oylama yapılacağı zaman ne çıkacağı belli değil. Bu tehlikeli kanun bu hükümet tarafından çıkarıldı. Şimdi hükümet diyor ki ‘Siz bizim anlaşmalarımıza uymadınız. Teröristleri yurtdışına çıkarmadınız. Bunların yurtdışına çıkmadığını senin istihbaratın tespit etmiyor mu?” diye sordu.

tv5haber.com

Son Güncelleme: 25.08.2015 08:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90