banner102

Kamalak: Ak Parti aklama ve karalama partisine dönüşmüştür

Yazılı bir açıklama yapan Kamalak, 9’a karşı 5 oyla 4 eski Bakan’ın Yüce Divan’a sevkine gerek olmadığı yönünde karar alınmasını, “Hukukun değil gücün üstünlüğünün” bir sonucu olarak değerlendirdi.

hamitk
hamitk
06 Ocak 2015 Salı 20:02
Kamalak: Ak Parti aklama ve karalama partisine dönüşmüştür
 Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak yüce divan tartışmalarıyla ilgili olarak, “Kabul edilemez bir durum. Ülkeye güçlünün hukuku değil, hukukun gücü hakim olmalıdır. Ak Parti maalesef Aklama ve karalama partisine dönüşmüştür. Kendinden olanları aklıyor, olmayanları ise karalıyor” dedi. 

HUKUKUN DEĞİL GÜCÜN ÜSTÜNLÜĞÜNÜN SONUCUDUR

Yazılı bir açıklama yapan Kamalak, 9’a karşı 5 oyla 4 eski Bakan’ın Yüce Divan’a sevkine gerek olmadığı yönünde karar alınmasını, “Hukukun değil gücün üstünlüğünün” bir sonucu olarak değerlendirdi. Ak Parti’nin, hukuk açısından tehlikeli bir gidişatın önünü açtığını da hatırlatan Kamalak, “Bir insan için kalp ne kadar hayatiyse, bir ülke içinde hukuk o kadar önemlidir.Kalp yetmezliği bir insanı bitirir. Ama hukuk yetmezliği topyekun bir ülkeyi bitirir. Çünkü adaletin küçüldüğü ülkelerde, büyük olan artık suçlulardır!” dedi. Bugün Sayısal çokluğunuzla belki Yüce Divan’dan kurtulabilirsiniz. Ama önemli olan halkın ve hakkın divanından kurtulabilmektir” dedi.
 
Kamalak açıklamasında Hz. Muhammed SAV’in, “Ey insanlar! Geçmiş milletlerin ne yüzden yollarını sapıttığını biliyor musunuz? Onlar içlerinden itibarlı ve zengin olanlar bir şey çalsa onu bırakırlar, zayıf biri bir şey çalarsa onu cezalandırırlardı. Allah’a yemin ederim ki, böylesine bir işi Mahzum kabilesinin Fatıma’sı değil de kızım Fatıma yapmış olsa idi, muhakkak onu da cezalandırırdım.'  Hadisi şerifini de hatırlatan Kamalak, “Ölçü bu olmalıdır. Çünkü adalet Mülk’ün yani devletin temelidir” değerlendirmesinde bulundu. 

KAYNAK: TV5HABER.COM

Son Güncelleme: 07.01.2015 22:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
B.Yıldız 2015-01-07 06:18:25

Toplumun vicdanı kanıyor. Eminimki akpartiye oy veren büyük bir çoğunluğun vicdanı kanıyor. Sayın Mustafa Kamalak Peygamberimizden alıntı yaparak güzel bir açılım getirdi konuya. Cahiliye dönemlerinde barbar kavimlerin döneminde esas olan GÜÇLÜ idi..gücü esas kabul eden güçsüzü ezen bir kaos ortamına sürükleniyor toplum. Bu işin partisi olamaz..bütün sağduyulu akparti kadrolarının bu çürüyen tümörü temizlemesi kesip atması gerekir..yoksa bu konu çok su kaldıracak yazık bu toplumun demokrası beklentilerine.. ergenekon balyoz ..darbelere set çeken o görüntüleri nerde.. şimdi doğu perinçek denen iblisle birlikte tarikatların kökünü kazıyaycağız diyen bir zihniyetle kolkola verdiniz siyasi igkbalinizi kurtarma telaşındalar..yahu bugün açıklandı emekliye 20 lira zam veriyorlar milletvekillerine net 1770 lira.. savcılara öğretim üyelerine askerlere asgari 1000 lira üzeri zam.. yani sesi çıkacak kesime veriyorsun kendi tabanını sefalete sürükleyerek dini afyon kullanarak uyutuyorsun.

Avatar
adil gönül 2015-01-23 05:15:08

Akp kıskanmayın saadet kimki akp eline su dökemez

banner90