banner102

Koalisyon Görüşmelerinden Olumlu Sonuç Çıkmadı

AK Parti ve CHP arasında yürütülen koalisyon görüşmelerden olumlu sonuç çıkmadı.

13 Ağustos 2015 Perşembe 17:53
Koalisyon Görüşmelerinden Olumlu Sonuç Çıkmadı
 Türkiye'nin günlerdir beklediği AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki son koalisyon görüşmesi Ankara Palas'ta gerçekleşti. Ancak 1.5 saat süren görüşmeden olumlu sonuç çıkmadı. 7 Haziran seçimlerinin ardından 60 gündür Türkiyegündemini meşgul eden koalisyon çalışmaları nihayete ermiş oldu.

İLK AÇIKLAMA BAŞBAKAN'DAN GELDİ

Görüşme sonrası kurmaylarını toplantıp bir değerlendirme yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti genel merkezinde kameraların karşına geçti. Davutoğlu CHP ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını açıkladı. Başbakan Davutoğlu, CHP'ye "süreli bir reform hükümeti" önerdiklerini, CHP'nin ise "uzun süreli bir hükümet" istediğini ve anlaşamadıklarını söyledi. Davutoğlu, erken seçimin en güçlü ihtimal olduğunu açıkladı.

BUGÜN NELER YAŞANDI

BAŞBAKAN, ÖMER ÇELİK'LE GELDİ

Hükümet kurma süreci kapsamında, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında yapılacak görüşme öncesi, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Çankaya Köşkü'ne geldi. Başbakan Davutoğlu,Ankara Palas Devlet Konukevi'ndeki görüşmeye beraberinde Bakan Çelik ile geçti.

CHP LİDERİ KOÇ'U ALIP GELDİ

CHP'de ise Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Sözcüsü Haluk Koç Ankara Palas'a beraber geldi.

GÜVENLİK ÖNLEMLERİ!

Genel başkanların gelişi öncesinde olağanüstü güvenlik önlemi alındı. Ankara Palasçevresinde bazı yollar kapatıldı.

CHP'Lİ YETKİLİ GÖRÜŞME BİTER BİTMEZ REUTERS'A KONUŞTU: OLUMSUZ

Görüşme sonrası AK Parti ve CHP, MYK üyelerini toplarken CHP'li bir yetkilinin Reuters'e yaptığı değerlendirme Ankara'ya bomba gibi düştü. Reuters'a konuşan CHP'li yetkili, AK Parti ile koalisyon görüşmelerinin olumsuz sonuçlandığını söyledi.

35 SAAT İSTİKŞAFİ GÖRÜŞME

Ak Parti ve CHP heyetleri arasında, 5 ayrı oturumda, yaklaşık 35 saat süren "istikşafi" görüşmeler, 3 Ağustos'ta sona ermişti.

Görüşmelerin ardından heyetler, Davutoğlu ile Kılıçdaroğlu'na sunum yaparak, raporlarını sunmuştu.

Heyetler arası görüşmelerin ardından, 10 Ağustos tarihinde de Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bir araya gelmişti. Bu görüşmede, Çelik ile Koç da hazır bulunmuştu.

Kaynak: haberler.com

Son Güncelleme: 13.08.2015 17:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90