banner102

Muhteşem Yüzyıl'a Bakan desteği!

Ak partili Günay'ın düşünceleri bazı kesimleri çok kızdıracak!

26 Ocak 2011 Çarşamba 11:20
Muhteşem Yüzyıl'a Bakan desteği!

Bakan ErtuğŸrul Günay, gösterime girmeden eleşŸtiri oklarını üzerine çeken ve RTܜK'ten uyarı cezası alan 'MuhteşŸem Yüzyıl'la ilgili konuşŸtu ve hayalini açıkladı: Kanuni ile Hürrem arasındaki trajik ilişŸki uluslararası bir yapıma dönüşŸse...

 

Sinema Meslek Birlikleri Merkezi'nin (SMBM) açılışŸına katılan Kültür ve Turizm Bakanı ErtuğŸrul Günay, MuhteşŸem Yüzyıl dizisi ve alkol yönetmeliğŸine ilişŸkin soruları yanıtladı. MuhteşŸem Yüzyıl dizisinin iyi niyetli bir çalışŸma olduğŸunu söyleyen Bakan Günay, "Herkese iyi seyirler beğŸenmeyen zaping yapabilir." dedi. Alkol yönetmeliğŸine ilişŸkin ise Bakan Günay, "Turizimci arkadaşŸlarımızın doğŸrudan turizm sektörlerini etkileyeceğŸi yönünde bir endişŸesi yok." şŸeklinde konuşŸtu.

 

Sinema alanındaki 8 meslek birliğŸinin ortaklaşŸa gerçekleşŸtirdiğŸi ve telif haklarının takibinin sağŸlanması, Türk sinema sektörünün gelişŸimi için kurulan şžişŸli'deki Sinema Meslek Birlikleri Merkezi'nin (SMBM) açılışŸı gerçekleşŸtirildi. AçılışŸa katılan Bakan Günay, gazetecilerin alkol yönetmeliğŸi ve MuhteşŸem Yüzyıl dizisine ilişŸkin sorularını yanıtladı.

 

MuhteşŸem Yüzyıl dizisine ilişŸkin açıklamalarda bulunan Bakan Günay, "Ne çok yerilecek ne de çok övülecek iyi niyetli bir çalışŸma. Herkese iyi seyirler beğŸenmeyen zaping yapabilir." şŸeklinde konuşŸtu.

 

MuhteşŸem Yüzyıl dizisine ilişŸkin televizyonda gösterilmeye başŸladığŸı ilk günden beri şŸans tanımak gerektiğŸi yönünde açıklamalarda bulunduğŸunu söyleyen Bakan Günay, "Bazı tarihi eksiklikleri gördüğŸümü söylemişŸtim nihayetinde bir belgesel çalışŸma değŸil bir kurgu, bir dizi, izledikçe ben de daha çok tarih çalışŸmalarına gerek olduğŸunu gördüm." diye konuşŸtu.

 

Kanuni Sultan Süleyman ve Hürrem Sultan arasındaki ilişŸkiyi insani bir trajedya olarak önemsediğŸini ifade eden Bakan Günay, "Büyük hayallerimden birisi bu konuda uluslar arası bir yapım olması. Daha önce de söylemişŸtim umarım bu çalışŸma o hayalin önünü bir umut kırıklığŸıyla kesmez.." ifadelerini kullandı.

 

Gazetecilerin, "Kutsal Damacana Dracoola filminin galasında alkollü içecek dağŸıtılmamasını nasıl değŸerlendiriyorsunuz?" yönündeki bir soruya ise Bakan Günay, "Uygulama yeni başŸladığŸı için sanırım arkadaşŸlar tereddütlü davranıyorlar. Ben baktım yönetmeliğŸe bazı izin prosedürleri var. Herkes önüne gelen yerde böyle bir ikrama kalkışŸmasın, ruhsatı olan bu konuda belge almışŸ olanlar tarafından yapılsın ki, kaçak ürün kötü ürün kullanılmasın." cevabını verdi.

 

Turizm sektörünün temsilcileriyle sabah saatlerinde bir araya geldiklerini ve Alkol yönetmeliğŸine ilişŸkin değŸerlendirmelerde bulunduklarını kaydeden Bakan Günay, "Sektörle konuşŸtuk biz bu konuyu, uygulamayı takip edeceğŸiz. EğŸer bir sorun olursa yetkili makamlara taşŸıyacağŸız. Konunun asıl sahipleriyle bu konuyu konuşŸtum ve tartışŸtım. şžu anda bir sorun olmadığŸı ve uygulamanın takip edilmesi gerektiğŸi konusunda konuşŸtuk." açıklamalarında bulundu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90