banner102

Teröre 3 Maddelik Çözüm

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak partisinin genel merkezinde gündeme dair açıklamalarda bulundu.

16 Eylül 2015 Çarşamba 17:14
Teröre 3 Maddelik Çözüm
Parti Genel Merkezinde haftalık basın toplantısı düzenleyen Saadet Genel Başkanı Kamalak, tarihi tecrübe, basiret ve feraset ile millet olarak terör belasına karşı her zamankinden daha dikkatli olmak zorunda olduğumuzu belirterek milletimize teröre karşı eylemlerde kardeşlik ve sağduyu çağrısı yaptı: “Bizler kardeşleriz. Aynı inancın mensuplarıyız. Ülkemiz içinde nefret tohumları ekerek kardeş kavgası çıkarmak isteyenlere karşı kardeşliği pekiştirmeliyiz. Tüm kardeşlerimize tekraren sağduyulu olmalarını rica ediyorum.”

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Mustafa Kamalak, Türkiye’nin son 30 yıldır karşı karşıya bulunduğu terör belasının perde arkasında; bölgedeki varlık ve güvenini İslam ülkelerinin kaos ve istikrarsızlığı üzerine kuran ve nihai hedefinde ülkemizin Sivas ile Mersin hattının doğusunda kalan topraklar da dahil Büyük İsrail kurma hedefinde olan İsrail’in olduğunu söyledi. “Bölge ülkeleri istikrarsızlaştıkça, İsrail pervasızlaşmaktadır. Nitekim İsrail askerleri daha dün bir kez daha Müslümanların ilk kıblegâhı olan Mescid-i Aksa’ya bombalarla saldırmış, kadınlar sürüklenmiş, çocuklar tekmelenmiş ve 17 Filistinli Müslüman bu saldırıda yaralanmıştır.” diyen Kamalak, Saadet Partisi olarak bu saldırıyı lanetlediklerine ifade etti.

DOĞU’DA İŞSİZLİK VE EĞİTİMSİZLİK, TERÖRE MALZEME OLDU

Türkiye bugüne kadar teröre karşı yürüttüğü askeri mücadeleyi, mutlaka sosyal ve ekonomik tedbirlerle desteklemesi gerektiğini vurgulayan Kamalak şunları söyledi: “TÜİK’in 2014 yılında yaptığı araştırmaya göre Türkiye’de işsizliğin en yüksek olduğu iller Batman, Mardin, Siirt, Şırnak, Diyarbakır, Şanlıurfa’dır. Yani büyük çoğunluğu Güneydoğu illerimizdir. İşsizliğin en yüksek olduğu bu iller terörün de en yoğun olduğu illerdir. Aynı tablo eğitim konusunda da geçerlidir. Türkiye’de okullaşma ve eğitim verileri açısından da maalesef en geri kalmış bölge, yine terörün en yoğun olduğu bölge illeridir.”

ÜRETEN EKONOMİ, BİRLEŞTİRİCİ EĞİTİM VE ADİL HUKUK DÜZENİ

Kamalak, terörü besleyen kaynakları kurutmak için olmazsa olmaz 3 maddeyi kamuoyuna deklare etti. “Mutlak suretle üreten bir ekonomiye geçilmelidir. Çünkü işsizlik terörün beslendiği en önemli kaynaklardan biridir. Nitelikli ve birleştirici bir eğitim sistemine geçilmelidir. Maalesef milli eğitim müfredatımız, milletimizin ruh köküne yabancıdır. Adil bir hukuk sistemine geçilmeli, insan hakları ihlalleri ortadan kaldırılmalıdır.”

OSLO-İMRALI-KANDİL’E HAYIR, TBMM’YE EVET!

Kamalak, “Bunu yapacak adres ise ne Oslo, ne kandil ne de İmralıdır. Bunu yapacak, yani terörü çözecek adres, Milli iradenin yegâne tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Bu yüzden, Milli Görüş’ün, Saadet Partisinin içinde yer almadığı hiç bir meclis milletin derdine deva bulamaz. Ülkenin sorunlarına çare olamaz.” diye konuştu. Geriye dönüp bakıldığında bu zamana kadar Saadet Partisi ne demiş ise bir bir gerçekleştiğine dikkat çeken Kamalak, “İşte Ergenekon ve Balyoz operasyonları: Milli orduya kumpas! İşte Suriye Meselesi. İşte “Eğit-Donat” politikası. İşte Çözüm (Barış) Süreci. Ne barış ama! Tarihte bir benzeri var mıdır acaba?”

BAŞKASININ HİMMETİNE BAĞLI ZAFERDEN ÜMİT OLMAZ!

Gazetecilerin, Ak Parti ile seçim işbirliği görüşmelerine yönelik sorularına da Genel Başkan Kamalak, net cevaplar verdi. “Başkasının himmetine bağlı ise zaferden ümidi kes. Biz Saadet Partisi olarak tüm teşkilat mensuplarımızla beraber tek başımıza seçime girecek şekilde hazırlanıyoruz.” diyen Kamalak, “Görüşmeler milletvekili sayısında mı tıkandı?” sorusu üzerine “Hayır o alanda hiçbir şey söylemek doğru olmaz. Biz ilkeler çerçevesinde hareket eden bir partiyiz. Bizim birkaç arkadaşımızın milletvekili olması yahut milletvekili maaşı alması gibi bir hesabımız yok. Hesabımız akan kanı nasıl durdurabiliriz, Türkiye’yi içinde bulunduğu bu riskli alandan nasıl çıkarabiliriz. Şehit cenazelerini nasıl önleyebiliriz, annelerin feryadını nasıl dindirebiliriz? Bunun mücadelesini veriyoruz.” cevabını verdi. 'Şartların kabul edilmesine yönelik hala bir temas olabilir mi?' sorusuna karşılık Kamalak, “Karşı tarafa bağlı. Türkiye’de gün 24 saatten uzundur. Hele siyasi bakımdan.” diye konuştu.

'AK parti ile sonuç çıkmazsa BBP ile işbirliği olabilir mi?' sorusuna karşılık ise Kamalak, şunları kaydetti: “Ülkedeki yangın karşısında herhalde yüreğinde biraz insaf biraz vatanseverlik duygusu olan kimse kenara çekilemez. Bu bir ittifak değil seçim görüşmeleri yangını söndürme ameliyesi. Bunun mücadelesini veriyoruz.” 'Çatı yine Saadet Partisi mi olur?' hatırlatmasına Kamalak, “Tabi ki. Onu zaman gösterir.” dedi. - tv5haber.com

Son Güncelleme: 16.09.2015 17:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90