banner102

Yaparsa Ak Parti yapar!

Kentsel dönüşüm nedeniyle yıkılacak yerde bulunan içki satış yeri işyerini kapatıp yine Belediyenin karşısında farklı bir yere taşıyarak Belediyeden ruhsat almasına tepki gösteren Saadet Partisi Of İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, ‘Yaparsa Ak Parti yapar’ diyerek belediyeye tepki gösterdi.

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Mart 2022 Çarşamba 15:18
Yaparsa Ak Parti yapar!

Yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Saadet Partisi Of İlçe Divan Toplantısında Başkan Yardımcılarının sunumlarından sonra konuşma yapan İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu yerel gündem ile ilgili dikkat çekici açıklamalar yaptı.

ÂLİMLER ŞEHRİNE YAKIŞMAZ

Of Belediyesinin Âlimler Şehri olduğunu övünerek söyleyenlerin yaptıkları şehrimize yakışmadığını dile getiren Saadet Partisi İlçe Başkanı Ahmet Muratoğlu, “Of’un işlevlik açısından en önemli yerlerinden olan Belediyenin karşısındaki yan caddede içki satışı yapan işyeri kapatıp karşı caddede işlevlik açısından daha önemli yere, belediyenin ruhsatını yenilemesi ile geçiyor. İçkinin illet bir şey olduğunu, toplum için en büyük tehlikelerden biri olduğunu içenlerin dışında bilmeyen yoktur. Öyle ki Of’un en işlek caddesinde satışı yapılan işyerinin olması gerçekten çok düşündürücü. Özellikle sarhoşların olacağı bir yere normal vatandaş nasıl gidecek? Sarhoş olan birçok kişinin sokaktan geçenlerden para istediğine çok kez şahit olduk. Kısaca bu Of’umuz için hem sorun hem de büyük bir ayıptır. Bu ayıbı görmezden gelip lafa gelince Âlimler şehri diyerek övünmenin daha büyük ayıp olduğunu düşünüyoruz. ”dedi.

ESNAFIMIZ MAĞDUR OLUYOR!

Of Belediyemizin çevresinde ve Atatürk bulvarının bir kısmında yapılan son düzenlemeden birçok esnafın mağdur olduğunu söyleyen İlçe Başkanı Muratoğlu, “Yaptığımız esnaf ziyaretlerinde belediyenin çevresinde yapılan son düzenlemeden dolayı birçok esnafın mağdur olduklarını, birçoklarının kapatmayı düşündüğüne şahit olduk. Maalesef mağdur olan esnafımız yeni Atatürk Bulvarı projesi ile daha fazla mağdur olacaktır.  Üstelik bu projenin muhatabı olan esnaf ve daire sahipleri ile istişare yapılmaması, maliyetinin bir bölümünün daire sahiplerinden alınacak olması ve projesinin yaklaşık 2 yıl sürmesi o bölgedeki esnafı büyük bir krize sokacaktır. “ diyerek bulvardaki esnafın şikâyetlerini dile getirdi.

OF BELEDİYESİNİ MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYESİ YAPACAĞIZ

Ülkemizin büyük bir ekonomik kriz ile karşı karşıya kaldığını sözlerine ekleyen Muratoğlu, “Ülke olarak büyük ekonomik krizin içindeyken Belediye’nin esnafına destek vermesi gerekmezmiydi. Belediye katı atık bedelini bir ay almayacağız, reklam vergilerinin birinci taksidini almıyoruz,  ilan vergilerini üst tabandan değil de alt tabandan alacağız demek çok mu zor? Biz olsaydık belediyede elimizdeki imkânları görselliğe değil halkımızın ihtiyaçlarına kullanırdık. Milli Görüş belediyeciliği demek sözde değil fiiliyatta halkın yanında ve hizmetinde yer almak demektir. Allah’ın izniyle önümüzdeki dönem Of Belediyesini Milli Görüş belediyesi yapacağız.” diye ifadeleri kullandı.

ÜRETİME YÖNELİK YATIRIMLAR YAPILMALI

Görselliğin ön planda olduğu yatırımlar yerine üretime yönelik yatırımların yapılması gerektiğini dile getiren Muratoğlu, “Of Belediyesine Devletimiz tarafından yapılan projelerin dışında belediye olarak elle tutulur bir çalışma yapılmadığına şahit oluyoruz. Tabiki yapılan projelerin ve çalışmaların ön ayağını Belediye yapıyor. Yaptıkları bütün çalışmalar için kendilerine teşekkür ediyoruz. Fakat 4 bakanı olan bir ilçenin yılda yaklaşık 3 milyon turistin geçiş kapısı olan Of İlçemize bu turistlerden faydalanılacak projelerin kazandırılmaması ve istihdama yönelik projelerin yapılmaması gerçekten çok üzücü.  Sadece beton, yol ve asfalt ile istihdam sağlanmıyor. Bunlar yapılmasın da demiyoruz fakat öncelik sırasında istihdama yönelik çalışmalar olması gerekiyor.  Gerek nüfusun göç etmemesi ve gerekse esnafımızın mağdur olmaması için projelerin üretime yönelik olması gerekiyor.” dedi.

İlçe Divan Toplantısında yapılan konuşmaların ardından bir önceki yönetim kurulu üyelerinden Musa Gözütok ve İmdat Osmanoğlu’na göstermiş oldukları özverili çalışmalarından dolayı plaket takdim edildi.

Son Güncelleme: 02.03.2022 20:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90