banner102

FETÖ'nun Üstlendiği Büyük Misyon!

Of'un Nabzı Köşe yazarımız Atilla Mehdigil, özellikle Milli Görüş camiasının yıllardır dillendirdiği ve bu misyonu üstlenenlere karşı söylem savaşı başlattığı Dinler arası diyalog, safsatası ile ilgili yazı dizisini başlattı. Herkesin çok iyi bilmesi gerektiği bu yazı dizisini mutlaka okuyun..

Fahri Hacıcaferoğlu
Fahri Hacıcaferoğlu
02 Aralık 2016 Cuma 08:38
FETÖ'nun Üstlendiği Büyük Misyon!
Dinler arası diyalog projesi, İslam, Hıristiyanlık ve Yahudilik dinleri üzerine bina edilmiştir. Sebebi ise bu üç dinin ‘ilahi’ ya da ‘semavi’ dinler olarak kabul edilmesidir. Ayrıca kökleri, İbrahim as’a dayandığı için bu dinlere ‘İbrahim’i dinler’ de deniyor. Bir de Hıristiyanlığa İsevilik ve Yahudiliğe de Musevilik dendiğini hatırlatmakta yarar var.

Öte yandan ‘diyalog’ sözcüğü, Türkçede ‘karşılıklı konuşma’ olarak tanımlanmıştır. Herhalde projenin akıl babaları, ‘Bu üç dinin mensupları bir araya gelsinler, “Dünyada barış içinde nasıl yaşanır?” onu konuşsunlar. Bir barış formülü bulsunlar ve artık insanlar huzur içinde yaşasınlar.’ diye düşünmüşlerdir…

Düşündüklerini tatbik için de bazı din adamları, bir araya gelerek bir takım görüşmeler yapmışlar, görüşler beyan etmişler ve birbirlerine bir takım teklifler sunmuşlar… Acaba, bir protokol imzalanmış mı? İmzalanmışsa içeriği nedir? Kamuoyuyla paylaşılmış mı belli değil. Ortada bununla ilgili bir bilgi yok. Ancak, sürecin başlamasından bu yana barış ve hoşgörü adına birçok seminer, konferans, toplantı ve faaliyetler yapıldı/yapılıyor. Söylemde hep barış ve kardeşlikten bahsedilmesine rağmen eylemde hep savaşlar yaşanagelmekte ve her ne hikmetse hep Müslümanlar aleyhine sonuçlar tezahür etmekte…

Burada şu mantık yürütülebilir; herhalde birileri, takiyye yapıyor.

Peki, kim kime karşı yapıyor? Onu bulmak lazım…

Sorunun cevabı,

1. Projenin tarihi sürecini irdelenerek verilebilir.

2. Biz Müslümanlar açısından da bu projeye nasıl bakmamız gerekir? Kur’an’a göre nasıl bir sonuç çıkar? Onu irdeleyerek verilebilir.

Yazının devamı için tıklayın..

Of'un Nabzı | Of'un Büyük Haber Portalı

Son Güncelleme: 02.12.2016 08:43
Anahtar Kelimeler:
Atilla Mehdigil
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90