banner102

Erdoğan: Bizi test edenlere hadlerini bildireceğiz

Erdoğan jet kriziyle ilgili sert mesajlar verdi.

27 Haziran 2012 Çarşamba 14:29
Erdoğan: Bizi test edenlere hadlerini bildireceğiz

BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan Türkiye'nin ilk yerli uçağŸı HܜRKUşž'un açılışŸ töreninde konuşŸtu. ErdoğŸan jet kriziyle ilgili sert mesajlar verdi.

 

BaşŸbakan Recep Tayyip ErdoğŸan, Türkiye'nin her türlü terör örgütüne, illegal yapılanmaya, çeteye karşŸı amansız mücadele vermekte olduğŸunu belirterek, ''Halkı nezdinde meşŸruiyetini yitirmişŸ çete devletlerine, halkına devlet terörü uygulayanlara ve Türkiye'nin büyüklüğŸünü test etmeye kalkanlara da hadlerini bildirmekten asla kaçınmayız'' dedi.

BaşŸbakan ErdoğŸan, TAI TUSAşž Havacılık ve Uzay Günü dolayısıyla Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Aşž (TUSAşž) Tesisleri'nde, ''Türk BaşŸlangıç ve Temel EğŸitim UçağŸı'' HܜRKUşž'un hangardan çıkarılışŸ törenine katıldı.

ErdoğŸan, buradaki konuşŸmasında, savunma kavramının altını özellikle çizmek istediğŸini belirterek, ''Biz Türkiye olarak, Türk milleti olarak saldırı niyetinde değŸiliz. Biz, barışŸı korumak, istiklalimizi korumak, Türkiye'ye, birlik ve bütünlüğŸümüze yönelik her tehdidi bertaraf etmek için, yani savunma için yatırım yapıyoruz'' dedi.

Türkiye'nin hiçbir ülkenin topraklarında asla ve asla gözü olmadığŸını vurgulayan ErdoğŸan, Türkiye'nin hiçbir ülkeye hasmane tutum sergilemediğŸini, hiçbir ülkenin güvenliğŸini asla ve asla tehdit etmediğŸini kaydetti.

Türkiye'nin başŸta komşŸuları olmak üzere dünyanın her ülkesinin kendisinden emin olacağŸı bir devlet olduğŸunu ifade eden ErdoğŸan, şŸöyle konuşŸtu:

''Ancak bize yönelik hasmane tutumlara, bize yönelik saldırılara, tehditlere karşŸı da var olan gücümüzle aynı zamanda tarihimizden aldığŸımız güç ve ilhamla en sert şŸekilde karşŸılık verir, gerekeni yapmakta asla tereddüt etmeyiz. Biz her türlü terör örgütüne, illegal yapılanmaya, çeteye karşŸı amansız mücadele vermekten vermekte olan bir devletiz. Halkı nezdinde meşŸruiyetini yitirmişŸ çete devletlerine, halkına devlet terörü uygulayanlara ve Türkiye'nin büyüklüğŸünü test etmeye kalkanlara da hadlerini bildirmekten asla kaçınmayız.''

''Büyük devletlerin düşŸmanları olur''

Büyük devletlerin, büyüyen ve etkili bir güç haline gelen devletlerin hasımları, kıskananları, çekemeyenleri olacağŸını söyleyen BaşŸbakan ErdoğŸan, şŸöyle devam etti:

''UçağŸımıza, gemimize, askerimize, polisimize zaman zaman bayrağŸımıza yönelik alçakça saldırıları, dışŸ politikada bir zaaf olarak görenler büyük devlet vizyonundan yoksun olanlardır. Büyüdükçe, gelişŸtikçe, ilerledikçe belli çevreler Türkiye üzerine senaryolar üretecektir ve üretiyor. Allah'ın izniyle biz bunların hepsini aşŸacağŸız, hepsini bertaraf edeceğŸiz. Milletçe hep birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılı 2023 hedeflerine kararlılıkla ilerleyecek ve dünyanın en güçlü 10 ülkesinden biri olduğŸumuzu ortaya koyacağŸız.''

BaşŸbakan ErdoğŸan, bugün uçuşŸa başŸlayacak HܜRKUşž uçağŸının, barışŸa, dayanışŸmaya yönelik uçmasını, huzur ve istikrara hizmet etmesini, bir barışŸ güvercini olarak hayırlara vesile olmasını diledi.

Törene, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ile UlaşŸtırma, Denizcilik ve HaberleşŸme Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

 

Haber 7

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner90